Medicul Răzvan Constantinescu, un cunoscut adept al teoriilor conspiraționiste Covid, a fost suspendat de la UMF Iași

Medicul Răzvan Constantinescu, un cunoscut adept al teoriilor conspiraționiste Covid, a fost suspendat de la UMF Iași

Medicul Răzvan Constantinescu, gastroenterolog și șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, este cercetat disciplinar și a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei, se arată într-o decizie semnată de rectorul UMF Iași, prof. dr. Viorel Scripcariu, publicată de Ziarul de Iași.

Decizia vine după ce, la data de 12 iunie, medicul Răzvan Constantinescu a fost audiat în Comisia de Etica a Universității în urma unei reclamații făcute de unul dintre colegii săi.

ADVERTISING

Medicul era acuzat că s-ar fi arătat împotriva deciziei UMF Iași de a admite studenți în sesiune doar pe baza vaccinului anti Covid-19, cu testare RT-PCR sau antigen sau cu dovada trecerii prin boală, scrie publicația Educație Privată.

Medicul, un adept al teoriilor conspiraționiste

Răzvan Constantinescu a fost acuzat de mai multe ori, în ultimul an, că ar fi răspândit informații false cu privire la pandemie.

El susținea că ”virusul a fost creat în laborator”, că ”medicii au fost forțați să falsifice certificatele de deces”, că ”măștile chirurgicale sunt nocive”, că „pandemia a fost un pretext de distrugere a economiilor ţărilor”, sau că „vaccinurile sunt produse experimentale şi inutile”.

ADVERTISING

Presa relata încă de la începutul lui 2021 că medicul ar fi fost reclamat la Colegiul Medicilor pentru răspândirea de informaţii false în contextul pandemiei COVID-19.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, însă, Răzvan Constantinescu neagă veridicitatea informațiilor privind suspendarea sa.

CONSPIRAȚIONISTULO colecție de minciuni de-ale golănașilor de la B1TV, dar ilustrate cu fotografii frumoase 🙂

Publicată de Răzvan Constantinescu pe Vineri, 9 iulie 2021

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇