Medic de la Spitalul ”Matei Balș” din București: Ne așteptăm la un număr record de cazuri de COVID-19 și în zilele următoare!

Medic de la Spitalul ”Matei Balș” din București: Ne așteptăm la un număr record de cazuri de COVID-19 și în zilele următoare!

România a avut, vineri, un nou record de cazuri de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore: 799, în creștere față de ziua precedentă! Și, cel mai probabil, trendul va rămâne unul crescător.

Adrian Marinescu, medic primar la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, spune că e de așteptat să avem cifre mari și în zilele următoare.

evolutie-numar-de-cazuri-in-ultimele-24-de-ore
Sursă: graphs.ro

Întrebat cum vede scenariul avansat de Guvern, potrivit căruia, dacă actuala tendință a îmbolnăvirilor se va menține, este de așteptat ca numărul infectărilor zilnice cu coronavirus să ajungă la 1.200 – 1.600 la jumătatea lunii august, Adrian Marinescu a răspuns: ”Este, cu siguranță, o variantă. Doar că, acele cifre intră în discuție dacă continuă situația de acum, dacă regulile nu sunt respectate de unii dintre noi. E clar că suntem pe o curbă ascendentă. Deși luăm în calcul numărul mare de teste, aproximativ 19.000 în fiecare zi, totuși, acel indice de pozitivitate despre care tot vorbim e mare în momentul în care avem peste 4%”, a explicat medicul, potrivit B1 TV.

ADVERTISING

Adrian Marinescu a mai spus că fiecare pacient care e nou infectat vine în contact cu alte persoane, astfel că ”e de așteptat ca în zilele următoare, dacă nu sunt schimbări din punctul nostru de vedere, să avem aceleași cifre mari.”

Prin urmare, medicul a făcut apel la populație să-și ia măsurile de autoprotecție necesare. ”Lucrul ăsta trebuie să ne fie destul de clar: dacă luăm măsuri în momentul de față, probabil că peste o săptămână sau peste două săptămâni vom vedea și o situație mai bună”

Până acum, în România, 35.802 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus.

ADVERTISING

Citește și: De ce explodează Covid?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇