Mărturii de pe frontul din Ucraina: Rușii luptă ca în 1941, doar vin în față și atât

Mărturii de pe frontul din Ucraina: Rușii luptă ca în 1941, doar vin în față și atât

Unul dintre apărătorii Harkovului, al doilea mare oraș al Ucrainei, pe care rușii încearcă să-l cucerească, a făcut declarații pentru un reporter BBC aflat pe teren, care l-a întrebat cum luptă armata rusă.

„Luptă ca niște animale proaste. Se luptă ca în 1941 – nu au manevrabilitate, doar vin în față și atât. Au mulți oameni, multe tancuri, foarte multe vehicule, dar ne luptăm pentru pământul nostru și ne apărăm familiile. Nu contează cum luptă ei, pentru că noi luptăm ca leii și ei nu vor câștiga”, a declarat luptătorul ucrainean pentru BBC.

ADVERTISING

Oamenii din Harkov spun că n-au fost luați prin surprindere de atacul rușilor, pe care îi așteptau din 2014, de când a început războiul cu separatiștii.

„Din 2014 știam că vor veni, poate într-un an, 10 ani sau 1.000 de ani, dar știam că vor veni”, spune un tânăr de 36 de ani, care face parte dintr-o echipă de recunoaștere a apărătorilor.

„Dacă cade Harkovul, atunci cade toată Ucraina”, spune acesta, dar este convins că orașul nu are cum să fie cucerit de ruși.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇