Orașul european unde nu se mai poate trăi de violență - Povestea unui băiat de 14 ani recrutat ca asasin, dar care a ucis pe altcineva

Orașul european unde nu se mai poate trăi de violență - Povestea unui băiat de 14 ani recrutat ca asasin, dar care a ucis pe altcineva

Un deținut aflat în închisoare i-a promis, printr-o rețea de socializare, 50.000 de euro unui adolescent pentru a ucide pe cineva. Numai că după ce acesta a ucis pe altcineva, a anunțat poliția că l-a recrutat, iar anchetatorii încearcă să afle de ce s-a expus.

Tânărul asasin a fost contactat de un deținut de 23 de ani. Ulterior, acesta a sunat la poliție din celula sa pentru a-l denunța pe adolescentul care a ucis un bărbat de 36 de ani, relatează The Guardian.

Faptele s-au petrecut în orașul francez Marsilia, unde confruntările armate dintre traficanții de droguri implică tot mai mulți tineri. Două crime recente în care sunt implicați adolescenți au arătat că războaiele de droguri îi atrag pe "ultra-tinerii" înrolați de bande să comită crime tot mai violente, a declarat procurorul Nicolas Bessone.

ADVERTISING

Un şofer de 36 de ani de la firma Bolt, care era cunoscut în Marsilia ca fotbalist amator, a fost găsit împușcat mortal cu un glonț în cap în mașina sa, nu departe de gara principală a orașului. Potrivit procurorului, victima nu are nicio legătură cu traficul de droguri, iar anchetatorii nu cred că era ținta vizată direct.

De fapt, deținutul l-a recrutat pe băiatul de 14 ani și a aranjat ca acesta să fie preluat cu o mașină și dus la un hotel din Marsilia. Tânărul era înarmat cu un revolver 357 Magnum. Acesta fusese instruit să ucidă pe cineva și i s-a spus să călătorească cu mașina. Puștiul i-a cerut șoferului să-l aștepte, iar când omul a refuzat, l-a împușcat în ceafă, au spus anchetatorii.

ADVERTISING

Băiatul a fugit de la locul faptei și s-ar fi ascuns în apropiere, sunându-și cunoștințele ca să vină să-l ia. În schimb, deținutul care îl recrutase a sunat la poliție pentru a-l denunța, dându-le agenților locația exactă, a spus procurorul. Băiatul a fost arestat și audiat.

Bessone a spus că urmează să fie stabilit motivul exact pentru care deținutul a sunat la poliție și a precizat că acționează pentru o bandă de droguri. Bărbatul a fost dus duminică în fața unui judecător și pus sub acuzare în acest caz.

ADVERTISING

Procurorul a spus că băiatul de 14 ani fusese tocmit să comită o crimă pentru a răzbuna moartea unui alt băiat de 15 ani, miercurea trecută.

Același deținut a contactat online săptămâna trecută un băiat de 15 ani, spunându-i că îi va da 2.000 de euro pentru a intimida un concurent dintr-o bandă rivală de droguri dându-i foc la ușă. Băiatul a fost însărcinat să tragă cu arma în ușă și să o incendieze, însă a fost observat de membrii unei bande rivale care l-au înjunghiat de 50 de ori, apoi i-au dat foc, ucigându-l.

După câteva zile, deținutul l-a recrutat pe puștiul de 14 ani pentru a răzbuna această crimă.

Marsilia, al doilea oraș ca mărime al Franței, este unul dintre cele mai sărace din ţară și scena unor confruntări violente legate de droguri, pe care președintele Emmanuel Macron s-a angajat să le elimine anul acesta.

În ultimii ani, aici s-a desfășurat un război între clanurile interlope pentru controlul pieței foarte profitabile de droguri, iar anchetatorii spun că victimele și cei care îl poartă sunt tot mai tineri.

După cele mai recente două decese, numărul crimelor legate de droguri în Marsilia a crescut la 17 de la începutul anului. 49 de oameni au fost uciși în confruntări violente legate de droguri în oraș în 2023.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇