Acțiune cu sprijin Europol și FBI, pentru anihilarea unui ”supercartel” al drogurilor. Printre cei arestați sunt polițiști de rang înalt

Acțiune cu sprijin Europol și FBI, pentru anihilarea unui ”supercartel” al drogurilor. Printre cei arestați sunt polițiști de rang înalt

Oameni care lucrează pentru șeful unui cartel european al drogurilor au fost arestați, într-o acţiune de amploare cu sprijin Europol și FBI. Printre cei arestați se numără polițiști de rang înalt.

Poliția bosniacă a făcut raiduri în zeci de locații și a arestat 23 de persoane suspectate că lucrează pentru șeful încarcerat al unui cartel european al drogurilor, a anunțat marți Europol.

Printre persoanele arestate în timpul raidurilor efectuate la Sarajevo, Mostar și Zenica se numără mai mulți oficiali de rang înalt din cadrul poliției, suspectați de crimă organizată și spălare de bani, a precizat procurorul-șef al Bosniei..

ADVERTISING

"Europol a sprijinit acțiunea, care reprezintă o altă piatră de hotar în lupta împotriva așa-numitului <supercartel>, o alianță de rețele criminale care controlează o mare parte din comerțul cu cocaină din Europa", se arată într-un comunicat al Europol.

Acesta a precizat că scopul principal al operațiunii a fost de a prinde cercul de apropiați al unui traficant de droguri bosniaco-olandez, care a fost condamnat și încarcerat în Olanda în 2023, dar care ar putea conduce în continuare traficul de droguri din America de Sud către Europa și Australia, potrivit Reuters.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de Europol, se numără printre cei 49 de suspecți arestați în 2022 în cadrul unor raiduri coordonate efectuate în Europa și în Emiratele Arabe Unite, vizând presupuși mari șefi ai traficului de droguri.

Specialiștii Europol, precum și agenți ai Administrației americane pentru combaterea drogurilor (DEA) și ai FBI, au susținut raidurile poliției bosniace.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇