Marea Britanie impune 14 zile de carantină daca vii din Franța. Decizia a supărat Parisul

Marea Britanie va impune intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor venite din Franţa, Olanda, Malta şi alte trei ţări, a anunţat ministrul Transporturilor, Grant Shapps.

Lista ţărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România

Motivul: creşterea ratelor de infectare cu COVID-19, transmite Reuters.

”Datele arată că trebuie să eliminăm Franţa, Olanda, Monaco, Malta şi insulele Turks, Caicos şi Aruba de pe lista noastră cu coridoare de călătorie în timpul epidemiei de coronavirus, pentru a menţine ratele de infectare la un nivel scăzut”, a scris Shapps pe Twitter.

ADVERTISING

Acesta a precizat că, începând de sâmbătă, ora 04:00, cine va sosi în Marea Britanie din aceste zone va trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Turist în pandemie: Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă

Reacția Franței

Franţa şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Marii Britanii, relatează Agerpres.

Însă a anunţat "măsuri de reciprocitate", transmite AFP.

”Decizia autorităţilor britanice este o decizie pe care o regretăm şi care va conduce la o măsură de reciprocitate, în speranţa revenirii la normal cât mai curând posibil", a scris secretarul francez pentru afaceri europene Clément Beaune pe contul său de Twitter.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇