Marea Britanie a eliberat din greșeală zeci de deținuți. Pe unii încă îi mai caută

Marea Britanie a eliberat din greșeală zeci de deținuți. Pe unii încă îi mai caută

Britanicii au dat o amnistie, pentru că aveau închisorile extrem de aglomerate, și pe 10 septembrie au eliberat 1.700 de deținuți din Anglia și Țara Galilor, urmând ca alți mii să fie eliberați în octombrie.

Problema este că au scăpat din greșeală și 37 de prizonieri care nu trebuiau eliberați. Se pare că unul dintre cei eliberați astfel ar fi recidivat deja, fiind acuzat de „atingerea intenționată” a unei femei. A fost adus înapoi după gratii. Dar pe vreo 5 deţinuţi încă îi caută poliţia, a declarat o sursă din Ministerul Justiției pentru Sky News.

ADVERTISING

Eliberarea anticipată nu trebuia să se aplice celor condamnați pentru infracțiuni sexuale, terorism, abuz/violenţă domestică sau unele infracțiuni violente.

Cei 37 au fost eliberaţi din greșeală, deoarece infracțiunile pentru care au fost condamnaţi au fost înregistrate greșit. Mai exact este vorba despre oameni care au încălcat ordine de restricţie, infracţiune care trebuia încadrată la violenţă domestică, însă s-a greşit la înregistrare.

„Siguranța publică este prima noastră prioritate. De aceea, am luat măsuri decisive pentru a remedia sistemul penitenciar deteriorat pe care l-am moștenit și pentru a-i ține închiși pe cei mai periculoși infractori.

ADVERTISING

Asta a presupus şi interzicerea eliberării anticipate a celor condamnaţi pentru infracțiuni de violenţă domestică.

Colaborăm cu poliția pentru a returna de urgență un număr foarte mic de infractori – care au fost înregistraţi incorect în sistem.

Condamnările rămân valabile, cu infractorii monitorizați de la eliberare și vor fi în curând din nou după gratii”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției.

Populaţia carcerală din Anglia şi Ţara Galilor s-a dublat în ultimii 30 de ani, ca urmare a unor condamnări mai severe şi a unei reacţii mai dure la infracţiunile cu violenţă sau legate de droguri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇