MApN: Informațiile privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu și mobilizarea rezerviștilor sunt FALSE

MApN: Informațiile privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu și mobilizarea rezerviștilor sunt FALSE

Ministerul Apărării a transmis, joi, că tema reintroducerii serviciului militar obligatoriu este falsă, iar reluarea încorporărilor se poate face doar în stare de război, în stare de alertă sau pe timpul stării de asediu, România nefiind în niciuna dintre aceste situaţii.

Atenţie la informaţiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetăţenii români şi ale mobilizării rezerviştilor sunt false şi circulă în spaţiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme”, a transmis, joi, Ministerul Apărării.  

ADVERTISING

Potrivit instituţiei, în România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. 

”Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3). Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face doar în situaţia decretării uneia dintre cele trei stări menţionate mai sus”, a mai precizat Ministerul Apărării.  

ADVERTISING

Urmărește LIVE evoluția evenimentelor din Ucraina.

CSAT s-a reunit, joi, dar nu a luat niciuna dintre deciziile care ar permite reluarea încorporărilor.  

Atenție la informațiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Joi, 24 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇