MApN anunță zboruri de antrenament cu americanii. Militarii români se antrenează și în munți, și cu tancuri (Galerie foto & video)

MApN anunță zboruri de antrenament cu americanii. Militarii români se antrenează și în munți, și cu tancuri (Galerie foto & video)

Circa 50 de militari americani şi patru avioane F/A-18 Super Hornet desfăşoară, până în 17 februarie, zboruri de antrenament împreună cu militari români şi aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

„Un detaşament american compus din aproximativ 50 de militari şi patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), va executa, în perioada 8 – 17 februarie, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forţelor Aeriene Române”, a transmis, marţi seară, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

ADVERTISING

Conform sursei citate, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO.

În același timp, MApN a postat marți imagini de la antrenamentele militarilor români din Batalionul 30 ”Dragoslavele”, dar și ai Batalionului 631 Tancuri „Oituz”.

Vânătorii de munte din Batalionul 30 ”Dragoslavele” se instruiesc în tabără la munteSursa: Centrul de Televiziune şi Film al MApN#Romania #ArmataRomaniei #mapn #ctvf #bg2vm #b30vm

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Marţi, 8 februarie 2022

Iată și imagini de la garnizoana Bacău, unde militarii Batalionului 631 Tancuri „Oituz” se antrenează prin rezolvarea unor situații tactice realizând instrucția interarme la cel mai mic nivel.

Luni, pe pagina de Facebook a MApN au fost postate și imagini de la primele trageri din acest an ale subunităților Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni", în Poligonul "Coada Izvorului".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇