Managerul demis de la spitalul din Botoșani după moartea tinerei gravide a revenit pe un post de conducere

Managerul demis de la spitalul din Botoșani după moartea tinerei gravide a revenit pe un post de conducere

Managerul interimar al Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, Călin Angel Iulian, demis după ce o tânără însărcinată a murit din cauză că timp de 7 ore nu a primit îngrijiri medicale, a revenit ca șef în altă instituție.

El s-a întors ca director executiv adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, post pe care-l ocupă din 2018 și din care s-a suspendat înainte de a fi numit manager la spital, scrie Libertatea.

Călin Angel Iulian a fost eliberat din funcţie la 5 zile de la tragedie.

ADVERTISING

„Am luat decizia încheierii mandatului domnului Iulian Angel Călin la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Conducerea interimară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani va fi asigurată de către doamna doctor Monica Adăscăliţei.

Numirea interimară, pe o perioadă determinată, până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei, a domnului Angel Călin a venit în urma demisiei managerului Doina Caba, ca o necesitate a asigurării funcţiei de ordonator de credite şi de continuare a proiectelor pe care Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani le are în derulare”, a transmis la acel moment preşedintele CJ Botoşani, Doina Federovici.

ADVERTISING

O tânără de 25 de ani internată la spitalul din Botoşani a murit în 19 august. Femeia, însărcinată în 14 săptămâni, ajunsese cu o seară înainte la unitatea medicală.

Familia îi acuză pe medici că ar fi lăsat-o, peste noapte, fără îngrijirea de specialitate necesară. Tânăra era mama a trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani, și îl aştepta pe al patrulea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇