Maia Sandu a povestit în PE cum aude din biroul său bombele rușilor

Maia Sandu a povestit în PE cum aude din biroul său bombele rușilor

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a susținut miercuri un discurs istoric în plenul Parlamentului European în care a criticat Rusia pentru războiul pe care îl duce în Ucraina.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei încearcă să nimicească speranța și ne împinge pe toți cu un secol în trecut. Rusia a atacat un stat vecin și a dezlănțuit o tragedie fără margini. Războiul Rusiei a fost făcut astfel încât Ucraina să se transforme într-o anexă geopolitică a unui vecin mult mai puternic.

Statele baltice, bulgarii, maghiarii, polonezii, românii, slovacii, cehii, toate aceste state libere își amintesc mult prea bine ce înseamnă așa ceva”, a spus președintele moldovean.

ADVERTISING

Ea a povestit cum a auzit de la Chișinău cum bombele picau pe Odesa și a cerut ca agresiunile să fie oprite.

„Moldova simte această durere, tragedie prin care trece Ucraina. Moldova s-a trezit pe 24 februarie într-o lume întunecată. Și eu am putut să aud din biroul meu bombele care cădeau pe Odesa. Acest război nu are niciun fel de justificare și trebuie să fie oprit rapid”, a cerut Maia Sandu, de la tribuna Parlamentului European.

Ziua 84 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Vorbind despre aspirațiile europene al țării sale, ea a subliniat că moldovenii niciodată nu au acceptat să li se ia libertatea.

ADVERTISING

„În ultimele decenii, Moldova a avut multe elemente de succes de care putem să fim mândri, a rămas o țară democratică, cu alegeri libere. Cetățenii noștri niciodată nu au permis să le fie luată libertatea de exprimare, cei care au încercat au eșuat întotdeauna.

Libertatea și demnitatea poporului nostru ne fac să fim o țară cu o identitate europeană puternică pe care noi o prețuim”, a conchis președintele moldovean.

Iată ce le-a mai spus Maia Sandu europarlamentarilor: Maia Sandu, discurs istoric la Bruxelles. A cerut UE să nu mai primească banii murdari ai politicienilor corupți (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇