Mai mulți copii morți și răniți după ce un autobuz a intrat intenționat într-o grădiniță, în Montreal (Video)

Mai mulți copii morți și răniți după ce un autobuz a intrat intenționat într-o grădiniță, în Montreal (Video)

Doi copii au murit şi alţi şase au fost răniţi după ce un autobuz a intrat într-o grădiniţă din Laval, o suburbie din zona Montreal, a anunţat poliţia.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 08:30 (15:30, ora României), când copiii sunt aduşi şi lăsaţi de părinţi la grădiniţă.

Circumstanţele din jurul accidentului sau un posibil motiv nu au fost imediat clare. 

Un martor ocular a declarat că el şi un grup de părinţi au încercat să salveze copiii prinşi sub autobuz şi au reuşit să îl domolească pe şofer, care se comporta ciudat.

Hamdi Ben Chaabane, care locuieşte în cartier şi a fost unul dintre primii care a ajuns la faţa locului, a declarat că autobuzul a avut probabil o viteză de 30 sau 40 km/h când a lovit grădiniţa. „Din ceea ce am văzut, nu a fost un accident", a spus el.

După ce autobuzul a lovit grădiniţa, şoferul a ieşit şi a început să se comporte ciudat. „A deschis uşa. Şi-a dat jos toate hainele. Era complet dezbrăcat", a spus Ben Chaabane. „Nu ştim de ce a făcut asta. Ne-am aruncat asupra lui. Am încercat să îl potolim", a povestit bărbatul. El l-a descris pe şofer ca fiind „într-o altă lume".

„A fost un coşmar. Este oribil. Nu se oprea din ţipat. Nu spunea cuvinte", a relatat Ben Chaabane.

Cei şase copii care au fost duşi la spital nu au răni care să le pună viaţa în pericol, a declarat poliţia. În afară de copii, alte şase persoane au fost duse la spital, una dintre ele fiind în stare de şoc. 

Şoferul autobuzului, un angajat de 51 de ani al sistemului de transport în comun al municipalităţii din Laval, a fost arestat pentru ucidere din culpă şi conducere imprudentă.

Poliţia a refuzat să ofere mai multe detalii, dar a spus că investighează incidentul şi îl interoghează pe şofer. El lucra pentru sistemul public de transport de 10 ani şi nu are cazier.

Autorităţile nu au confirmat vârstele copiilor, dar, potrivit Canadian Broadcasting Corp, aproximativ 80 de copii cu vârsta sub 5 ani frecventează această unitate.

Premierul canadian Justin Trudeau, precum şi premierul Quebecului, Francois Legault, au transmis condoleanţe familiilor după incident.

Laval se află la aproximativ 30 km nord-vest de Montreal, în Quebec, a doua cea mai populată provincie canadiană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇