Mai multe școli, biserici și clădiri publice din Târgu Jiu au fost avariate de cutremur

Mai multe școli, biserici și clădiri publice din Târgu Jiu au fost avariate de cutremur

Mai multe instituții de învățământ și clădiri publice, cele mai multe din Târgu Jiu, au fost afectate de cutremurul de 5.7 care a avut loc marți în județul Gorj.

Astfel, la Prefectură s-a restricționat accesul la corpul vechi de clădire, cuprinzând intrarea principală, Sala Maură și birourile adiacente, dar instituția își desfășoară activitatea cu publicul în regim normal.

Mai multe clădiri de școală din Târgu-Jiu au fost afectate. Astfel, la Grădinița cu Program prelungit „Lumea Copiilor” există posibilitatea căderii tencuielilor de pe fațadă și se recomandă asigurarea unui alt traseu de acces pentru copii.

ADVERTISING

La Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, posibile elemente ale structurii de rezistență sunt afectate. Se propune interzicerea utilizării corpului vechi al imobilului la etaj și holul central.

La Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” sunt fisuri între corpuri de clădire parter și etaj, iar la Liceul Tehnic „Henri Conadă” sunt fisuri între corpuri de clădire și tencuieli.

La Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” sunt fisuri între corpurile de clădire, 8 coșuri de fum fisurate și prăbușite și cu învelitoarea de țiglă afectată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Clubul Sportiv Școlar Târgu-Jiu, coșul de fum este fisurat. La Liceul Tehnologic Bîrsești sunt două coșuri de fum deteriorate și este afectată structura de rezistență la Corp B. Se impune interzicerea activității școlare în acest imobil.

În ceea ce privește lăcașurile de cult din Târgu-Jiu, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – zona Parâng este sub monitorizare urmând să fie efectuată o expertiză tehnică a clădirii.

La Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel au fost avariate cele două turle dinspre fațada principală, urmând a se stabili dacă a fost afectată structura de rezistență a acestora.

ADVERTISING

Slujbele se vor ține în zona adiacentă a clădirilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇