Mai multe femei au fost examinate medical cu forţa la aeroportul din Doha, după ce s-a găsit un bebeluş abandonat

Mai multe femei din rândul pasagerilor au fost supuse unui examen medical pe aeroportul capitalei Qatarului, Doha, unde a fost găsit în toalete abandonat un bebeluş născut prematur.

Aceste femei, al căror număr nu a fost precizat, au fost debarcate din avioane şi conduse la ambulanţe, unde au fost supuse unor investigaţii medicale pentru a se verifica dacă au născut recent, relatează duminică France Presse.

''(Funcţionari) obligau femeile să fie supuse unor examinări corporale, în special teste forţate de Papanicolau'', a declarat duminică agenţiei France Presse o sursă de la Doha care a fost informată asupra unei anchete interne cu privire la acest incident, petrecut pe 2 octombrie şi dezvăluit de televiziunea australiană Seven News în urma relatărilor unor pasageri australieni.

Potrivit Seven News, bebeluşul descoperit într-o toaletă a aeroportului era mort atunci când a fost găsit, lucru neconfirmat de sursele de la Doha.

Un zbor al companiei Qatar Airways cu destinaţia Sydney a fost întârziat în acea zi cu patru ore, iar femei din alte ţări şi care erau pasagere pe alte zboruri au fost de asemenea supuse unor examene medicale similare. Nu se cunosc însă detalii.

Ministerul de Externe australian a protestat în urma acestui incident, adăugând că a ''primit asigurări că informaţii detaliate şi transparente asupra evenimentului vor fi oferite curând'' de către autorităţile din Qatar.

Această ţară practică legea islamică ce pedepseşte sever femeile care rămân gravide în afara căsătoriei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!