Magazinele abia deschise au fost luate cu asalt. Cozi uriașe la Londra, formate de la 3 dimineața

Magazinele abia deschise au fost luate cu asalt. Cozi uriașe la Londra, formate de la 3 dimineața

Cozi uriașe s-au format, luni, la magazinele de haine din Marea Britanie, care s-au deschis pentru prima oară după izolarea națională impusă de pandemie.

Premierul britanic, Boris Johnson, a făcut, duminică, un apel la populație să iasă la cumpărături pentru a ajuta economia să își revină, conform Daily Mail.

Britanicii s-au trezit devreme și s-au așezat la coadă chiar înainte ca magazinele să deschidă. În Brighton mai multe persoane s-au așezat la coadă încă de la ora 03:00.

Cetățenii au respectat, în mare parte, regulile de distanțare socială, însă la magazinele mai cunoscute lumea s-a îmbulzit, în ciuda pandemiei.

ADVERTISING

Un exemplu în acest sens sunt magazinele Primark din Birmingham, Marble Arch, Londra sau Doncaster.

Unii britanici nu au conceput să nu intre printre primii în magazine, așa că au înnoptat în fața acestora.

În Liverpool, Primark s-a deschis cu 45 de minute mai devreme decât în mod normal, pentru că deja oamenii formau o coadă uriașă.

153 de magazine Primark și-au deschis ușile luni, în Marea Britanie. În interior au fost amplasate afișe care îndeamnă la respectarea distanțării sociale, iar pe jos stickere.

ADVERTISING

Cabinele de probă nu au fost momentan deschise. La intrări, paznicii întreabă cumpărătorii dacă vor gel dezinfectant.

Brandurile mai scumpe, precum Zara, John Lewis sau Debenhams, au anunțat reduceri de 70% pentru a-i încuraja pe britanici să cheltuie bani.
Dar, în ciuda reducerilor uriașe și a măsurilor cât de cât respectate, Oficiul Național de Statistică a transmis că 64% dintre britanici refuză să iasă din case, de frica SARS-CoV-2.

Totuși, premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat pe cetățeni să iasă și să ”cumpere cu încredere” când se redeschid magazinele neesențiale.

ADVERTISING

El s-a arătat ”foarte optimist” că această ridicare a restricțiilor va ajuta economia să își revină după o perioadă de trei luni în care a fost blocată de coronavirus.

”Sunt foarte optimist în legătură cu deschiderea magazinelor de mâine (luni - n.red.). Cred că oamenii ar trebui să iasă și să meargă la cumpărături cu încredere.

Bineînțeles, ei trebuie să respecte și regulile de distanțare socială, să fie cât mai în siguranță”, a afirmat premierul britanic.

Vezi și Europa începe să îşi redeschidă frontierele, dar nu se poate vorbi încă de o liberă circulaţie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇