MAE a reușit să mai evacueze 16 români și membri de familie din Sudan. Mai sunt 10

MAE a reușit să mai evacueze 16 români și membri de familie din Sudan. Mai sunt 10

MAE a anunțat vineri că alți 14 cetățeni români și doi membri de familie au părăsit Sudanul.

Astfel, 13 cetățeni români și doi membri de familie (un cetățean sudanez și un cetățean egiptean) au părăsit teritoriul sudanez și au intrat pe teritoriul egiptean. MAE va acorda sprijinul necesar pentru repatrierea ulterioară în România pentru un număr de nouă cetățeni români și un membru de familie, cetățean sudanez dintre cele 15 persoane anterior menționate, prin eliberarea documentelor de călătorie, asigurarea transportului până la Cairo și, ulterior, pe cale aeriană, până la București.

ADVERTISING

Alți patru cetățeni români și un membru de familie cetățean egiptean dintre cele 15 persoane menționate anterior au informat că doresc să rămână pe teritoriul statului egiptean.

Totodată, cu sprijinul Ambasadei României la Riad și al Ambasadei Arabiei Saudite în Sudan, un alt cetățean român a părăsit teritoriul sudanez cu destinația Arabia Saudită.

Ambasadele României la Addis Abeba și Cairo au în atenție situația altor cinci cetățeni români şi un membru de familie, cetățean sudanez, aflați în Sudan, pe care îi sprijină să părăsească pe cale rutieră teritoriul Sudanului și să intre în Republica Arabă Egipt.

ADVERTISING

La acest moment, potrivit datelor deținute de Ambasada României la Addis Abeba, în Sudan se mai află încă 7 cetățeni români și 3 membri de familie (cetățeni sudanezi), care au solicitat sprijin în vederea evacuării.

MAE reamintește că, având în vedere deteriorarea situației de securitate, începând cu data 17 aprilie 2023 a fost ridicată alerta de călătorie pentru Sudan la nivelul 8 din 9 și recomandă tuturor cetățenilor români care se mai află pe teritoriul Sudanului să părăsească imediat această țară.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇