Mădălin Voicu a ajuns din nou secretar de stat în Ministerul Culturii

Mădălin Voicu a ajuns din nou secretar de stat în Ministerul Culturii

Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii de către premierul Nicolae Ciucă, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Voicu, deputat în perioada 1996 – 2020, a mai deţinut această funcţie în Guvernul condus de Viorica Dăncilă şi a fost revocat în noiembrie 2019.

El ocupa această funcţie de la începutul lui 2017, coordonând, conform site-ului ministerului, activitatea Direcţiei Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, exclusiv în domeniul muzical, activitatea specifică domeniului inventarierii, cercetării, conservării şi punerii în valoare, elaborând strategii şi programe naţionale pentru Cetăţile Dacice din munţii Orăştie înscrise în lista Patrimoniului UNESCO.

ADVERTISING

De asemenea, avea atribuţii şi în ceea ce priveşte instituţiile muzicale aflate în subordinea ministerului.

În prezent, în ministerul condus de Lucian Romaşcanu, deţin funcţii de secretar de stat şi András István Demeter şi Liviu Brătescu.

Iulian Bulai, deputat USR şi preşedinte al Comisiei pentru cultură din Cameră, a scris vineri pe Facebook: „Cu doi ani în urmă, abia, abia am reuşit să-l convingem pe premierul Orban să-l desprindă pe Mădălin Voicu de scaunul de secretar de stat de la Ministerul Culturii.

ADVERTISING

Acum, că i se răcise scaunul, l-a adus PSD înapoi. După numirea profesoarei de chimie de zilele trecute, încep să cred că pentru PSD, Ministerul Culturii e un fel de cimitir de parcat elefanţi şi rinoceri de partid. Cel puţin ştim că, la cât de harnic e dl. Voicu, n-o să deranjeze prea multă cultură”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇