Macron: Franţa relansează lupta pentru abolirea pedepsei cu moartea. 483 de execuţii în lume anul trecut

Macron: Franţa relansează lupta pentru abolirea pedepsei cu moartea. 483 de execuţii în lume anul trecut

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, sâmbătă, la împlinirea a 40 de ani de la abolirea pedepsei cu moartea în Franţa, că vrea organizarea unei reuniuni la cel mai înalt nivel pentru a-i convinge pe liderii ţărilor care încă pun în aplicare astfel de pedepse, relatează AFP.

Macron a precizat că Franţa va “relansa lupta pentru abolirea universală” a pedepsei cu moartea organizând o reuniune pentru convingerea liderilor ţărilor care încă au o astfel de pedeapsă să renunţe de urgenţă.

Emmanuel Macron a amintit că în 1981 Franţa a devenit a 35-a ţară care a abolit pedeapsa cu moartea. “106 state au ales până acum această cale, în timp ce alte 50 respectă un moratoriu de drept sau de facto cu privire la execuţii”, a precizat el.

ADVERTISING

Preşedintele francez a menţionat că în 2020 în lume au fost executate 483 de persoane. “483 de execuţii administrate de 33 de regimuri politice care au în mare parte în comun un gust pentru despotism, respingerea universalităţii drepturilor omului”, a spus Macron.

Pedeapsa cu moartea există în prezent în mai multe ţări, printre care se numără şi China, SUA şi India.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇