Trump a revenit deja în Biroul Oval. Sunt indicii că infecţia cu Covid a fost prezentă mai devreme decât s-a anunţat oficial

Trump a revenit deja în Biroul Oval. Sunt indicii că infecţia cu Covid a fost prezentă mai devreme decât s-a anunţat oficial
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Preşedintele american Donald Trump a revenit, miercuri, la muncă în Biroul Oval, la şase zile după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, ceea ce ridică întrebări cu privire la riscurile de contaminare.

Comportamentul preşedintelui SUA, care a părăsit spitalul luni seară, atrage atenţia în mod deosebit în contextul în care se înmulţesc cazurile de COVID-19 la Casa Albă, transmite AFP.

Preşedintele a fost informat despre stadiul discuţiilor privind planul de asistenţă pentru economie şi despre înaintarea uraganului Delta, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul său de cuvânt, Brian Morgenstern.

Imediat după întoarcerea la Casa Albă, Donald Trump, criticat încă de la începutul pandemiei pentru mesajele sale neclare şi aproximative, a stârnit deja controverse. Imediat după ce a coborât din elicopter, liderul american a urcat treptele către balconul reşedinţei sale unde şi-a scos masca şi a ridicat mâinile cu degetele mari în sus, într-un gest ciudat de sfidare.

ADVERTISING

Trump a plecat din spital și a spus că reia curând campania. Ajuns la Casa Albă, și-a dat jos masca (Video)

Nu mai are febră de 24 de ore

Preşedintele american nu a avut simptome în ultimele 24 de ore şi nici febră timp de patru zile, a anunţat miercuri medicul său.

Scurta informare a doctorului Sean Conley a început cu o frază neobişnuită: "În această zi preşedintele a spus: "Mă simt bine!", transmite AFP.

"Nu a avut febră de peste patru zile şi niciun simptom de mai mult de 24 de ore", a continuat medicul.

Sean Conley a declarat că ultimele analize ale probelor prelevate luni au relevat urme de anticorpi împotriva COVID-19, care nu au fost detectate joi seara, când Donald Trump a fost testat pozitiv.

Virusologul Florian Krammer de la şcoala de Medicină Icahn din New York consideră însă că aceste rezultate nu sunt neapărat foarte semnificative în acest stadiu. "Este foarte posibil ca majoritatea anticorpilor detectaţi să provină din transfuzie", a declarat acesta pentru AFP.

Preşedintele SUA a primit un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză dezvoltaţi de laboratorul Regeneron. Injectaţi în corpul pacientului, anticorpii sintetici pot dezintegra virusul, neutralizându-l aşa cum cum este menit să o facă sistemul imunitar.

Pentru profesorul Michael Buchmeier de la Universitatea din California, prezenţa acestor anticorpi în această etapă ar putea însemna, de asemenea, că infecţia a fost prezentă la pacient mai devreme decât s-a anunţat.

ADVERTISING

Medicii de la Casa Albă au afirmat că Donald Trump a fost testat pozitiv pentru prima dată joi, 1 octombrie, dar au refuzat cu încăpăţânare să spună când a fost testat anterior.

"Nu vă temeţi de COVID", a scris Donald Trump pe Twitter din spital luni, provocând consternare în comunitatea medicală.

SUA au depăşit recent pragul a 210.000 de decese provocate de pandemia noului coronavirus.

În medie, în ultima săptămână, 700 de persoane au murit zilnic din cauza COVID-19 în SUA.

Trump spune că americanii învaţă să trăiască cu Covid, aşa cum au învăţat să trăiască cu gripa. Facebook şi Twitter au luat măsuri împotriva postărilor

ADVERTISING

Implicațiile infectării lui Trump cu Covid-19. Cine va fi noul președinte american după alegerile din noiembrie?

Infectarea lui Trump, o bombă care a explodat în mijlocul campaniei electorale, cu o lună înainte de alegeri. Cine profită?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇