Locuitorii Kievului încearcă să trăiască normal: Ne-am săturat să stăm speriați

Locuitorii Kievului încearcă să trăiască normal: Ne-am săturat să stăm speriați

Oamenii încearcă să-și reia viața normală la Kiev, unde alarmele antiaeriene au început să sune mai rar, însă locuitorii n-au uitat că tancurile rușilor au ajuns la marginea orașului și nici de masacrele din suburbii.

Circulația este în continuare interzisă pe timpul nopții, dar ucrainenii au început treptat să meargă din nou la restaurante și terase, ba chiar și în cluburi, însă pe timpul zilei, arată The Guardian.

Locuitorii au început să iasă din nou la petreceri, la întâlniri, încearcă să-și reia o viață cât de cât normală, chiar dacă nu au cum să uite că sunt în război.

ADVERTISING

De altfel, multe dintre localurile sau afacerile care s-au redeschis își donează profiturile obținute armatei Ucrainei.

„Kievul a fost un oraș-fantomă, dar galeria se umple din nou. Ne-am săturat să fim speriați. Dar, desigur, nimeni nu uită de război”, spune proprietarul unei mici galerii de artă, care s-a redeschis.

Locuitorii încearcă să ignore războiul, dar trebuie să fie atenți în continuare la pericolele care pândesc.

În urma cu doar câteva zile, un bărbat care se afla pe o plajă din Odesa a sărit în aer, în fața familiei sale, după ce a călcat pe o mină navală. Și era una pusă de ucraineni, nu de ruși. Astfel de cazuri s-au petrecut și în pădurile de la periferia Kievului.

ADVERTISING

Chiar și lucrurile banale pot fi extrem de periculoase, în țara aflată sub invazie, însă oamenii s-au săturat să se ascundă și încep să iasă treptat din case și din adăposturi, încep din nou să trăiască. Dar trăiesc periculos.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇