Lista celor 21 de localități din Ilfov care sunt în carantină. Prefectul județului spune că rata de infectare a crescut din cauza deplasării în București

Lista celor 21 de localități din Ilfov care sunt în carantină. Prefectul județului spune că rata de infectare a crescut din cauza deplasării în București

21 de localități din Ilfov se află în momentul de față în carantină, iar prefectul județului consideră că unul dintre motivele pentru care rata de infectare a crescut este mobilitatea mare între Ilfov și București.

„E foarte greu să ne gândim că e un singur factor care să influențeze așa mult creșterea acestei rate. Ilfov are o particularitate deosebită, fiind așezat de jur împrejurul Bucureștiului și e o mare mobilitate între Ilfov și București.

Foarte mulți cetățeni din Ilfov lucrează în București și invers. Pentru a ajunge în București, cei care vin din afara Ilfovului trebuie să tranziteze Ilfovul și acestea pot fi unele dintre situațiile care pot duce la o creșere a incidenței atât de mult”, a declarat prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, la B1TV.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, măsurile aflate în vigoare vor da rezultate după mai multe zile și a precizat că își dorește ca toți cetățenii să respecte restricțiile impuse de carantină.

Măsurile vor da rezultate după ce va trece puțin timp sau mai multe zile, nu imediat. A trebuit să fie impuse, că incidența a ajuns la nivelul la care DSP a făcut analizele de risc și a înaintat către Comitetul județean pentru Situații de Urgență propunerile de carantinare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Așteptăm ca toți cetățenii să respecte măsurile și restricțiile impuse prin această măsură de carantină. Numai împreună vom putea să ajungem la rezultate pozitive după finalizarea perioadei de carantină”, a subliniat prefectul.

Daniel Zamfir a precizat că alte decizii în plus față de cele aflate în vigoare nu pot fi impuse.

„Aceste măsuri au fost luate ca urmare a analizelor de risc făcute de DSP, cei care se pricep la aceste lucruri. Ei au ajuns la concluzia că trebuie luate măsuri în ceea ce privește închiderea teraselor și limitarea aglomerărilor în aceste zone.

ADVERTISING

Alte măsuri decât cele stabilite acum nu pot fi luate, sunt cele cu gradul cel mai înalt de restricție din acest moment. Dar azi va avea loc ședința CNSU și sigur o să apară alte măsuri”, a mai declarat prefectul de Ilfov.

Alte patru comune din Ilfov au intrat de miercuri seara în carantină: Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos.

În carantină se mai află și comunele Clinceni, Ciorogârla, Corbeanca, Domnești, Jilava, Tunari, Berceni, Brănești, Chiajna, Cornetu, precum și orașele Chitila, Măgurele, Pantelimon, Voluntari, Otopeni, Popești Leordeni și Bragadiru.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇