Lavrov a plecat mai devreme de la summitul G20, deranjat de criticile aduse Rusiei

Lavrov a plecat mai devreme de la summitul G20, deranjat de criticile aduse Rusiei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a retras de la unele sesiuni ale reuniunii Grupului G20 din Bali, Indonezia, pe fondul criticilor referitoare la invazia militară rusă în Ucraina.

Lavrov a fost deranjat în primul rând de afirmaţiile secretarului de Stat american, Antony Blinken, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

"Ceea ce am auzit astăzi sunt voci din întreaga lume, nu doar din Statele Unite, care cer încetarea războiului", a afirmat Antony Blinken, la reuniunea G20 desfăşurată pe insula Bali.

ADVERTISING

După aceste declaraţii, Lavrov a decis să absenteze de la sesiunea în care a vorbit ministrul german de Externe, Annalena Baerbock. De asemenea, el nu a vrut să asculte discursul prin videoconferinţă al ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Lavrov a denunţat utilizarea forumului ministerial al G20 pentru alte chestiuni în afară de principalele probleme economice mondiale. "Partenerii noştri occidentali încearcă să evite discuţiile despre teme economice mondiale. Imediat ce încep să vorbească, critică Rusia pentru situaţia din Ucraina, calificându-ne drept agresori", a acuzat acesta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Serghei Lavrov s-a întâlnit joi în Bali cu ministrul de Externe din China, Wang Yi, pentru a discuta despre invazia militară rusă în Ucraina şi despre impactul sancţiunilor, înaintea reuniunii ministeriale a Grupului naţiunilor puternic dezvoltate şi emergente (G20).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇