La Spitalul Judeţean din Slobozia vaccinurile au ajuns în cutii de pizza

La Spitalul Judeţean din Slobozia vaccinurile au ajuns în cutii de pizza

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, vaccinul a ajuns în cutii de pizza, atrag atenția publicațiile locale, care publică o serie de imagini în care se vede cum două cadre medicale deschid cu grijă o cutie de pizza în care se văd dozele Pfizer BioNTech.

În plus, deși campania de imunizare în judeţul Ialomiţa era programată să înceapă la ora 10.00, primul ser a fost administrat cu o întârziere de circa două ore.

Întrebat despre dozele sosite în cutii de pizza, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că important este să se respecte lanţul de frig.

ADVERTISING

La Spitalul Slobozia, vaccinul anti-COVID-19 a fost distribuit în cutii de pizza

Posted by Ziarul Independent on Tuesday, January 5, 2021

”Vaccinurile au fost trimise în acest mod de la București”

Și Spitalul Județean de Urgență Slobozia a reacționat la scandalul vaccinului distribuit în cutii de pizza, scrie publicația locală Independent Online.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a luat notă de imaginile apărute în presă în care dozele de  vaccin  împotriva  COVID-19  sunt  ambalate  în  cutii de pizza.

Dorim să menționăm că spitalul se delimitează ferm de modul de ambalare, fiind doar un beneficiar, logistica și transportul fiind asigurate de terțe instituții.

ADVERTISING

Vaccinurile au fost livrate  în  respectivele  cutii,  la  rândul  lor  aflându-se  în  cutii frigorifice profesionale.

Vaccinurile au fost trimise în acest mod de la București, fiind date în primire, astfel, la Spitalul Slobozia.

Instituția noastră nu a fost în niciun mod implicată în logistica transferului.

Astăzi a fost demarată Campania de Vaccinare în Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vaccinându-se 50 de cadre medicale, fără a se înregistra niciun efect advers până la momentul trimiterii acestui comunicat”, scrie instituția într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Cadrele medicale, optimiste

Dincolo de acest incident, cadrele medicale vaccinate sunt optimiste și îndeamnă populația să se vaccineze.

Primul medic care s-a vaccinat a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, dr. Jamil Aldabsheh.

"Astăzi a început campania de vaccinare cu speranţa că ne vom întoarce la viaţa noastră, că vor scădea cazurile grave şi incidenţa. A fost bine după ce m-am vaccinat, nu e primul vaccin pe care-l fac, orice vaccin la care beneficiul a fost mai mare decât riscul eu l-am făcut la momentul oportun. Sunt bine. Îi aştept şi pe colegii mei care sunt în prima linie şi apoi rudele şi toată populaţia să se vaccineze", a declarat medicul.

Dr. Mirela Niţu, medic în cadrul UPU a Spitalului Judeţean Slobozia, a declarat la rândul său că a făcut vaccinul în speranţa că vom putea reveni cât mai curând la viaţa de dinaintea pandemiei.

"L-am făcut că e cazul ca cineva să înceapă. Nu e vorba de încredere sau neîncredere, ci că trebuie să dăm încredere populaţiei şi să începem să ne vaccinăm. După ce vezi odată un pacient care moare privindu-te în ochi, iar tu nu mai poţi face nimic pentru el, după ce vezi o astfel de imagine îţi dai seama că trebuie să luptăm cu toate forţele împotriva acestui virus", a declarat dr. Niţu.

Dr. Anca Telehuz, şeful UPU, s-a vaccinat, de asemenea, anti COVID-19.

"Recomand tuturor celor care au posibilitatea să facă acest vaccin, în primul rând cadrelor medicale şi celor care sunt mai expuşi să ia acest virus. Am aşteptat atâtea luni o soluţie şi am trăit cu speranţa de la începutul anului trecut că va veni ceva să ne salveze. Acest pas a fost făcut, s-a întâmplat. Mi-aş dori să profităm cât mai mult de acest lucru, să ne luăm viaţa înapoi, este un vaccin care ne va salva", a declarat dr. Telehuz.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇