Kovesi, interviu la Euronews: Malta blochează Procuratura UE. Mă aștept la atacuri (Video)

Kovesi, interviu la Euronews: Malta blochează Procuratura UE. Mă aștept la atacuri (Video)

Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu postului Euronews, în care a precizat că activitatea instituției pe care o conduce este blocată de Malta. De asemenea, ea a mai spus că după ce vor fi demarate investigațiile antifraudă la nivelul UE, se așteaptă la atacuri, dar susține că e pregătită pentru orice.

Micul stat mediteranean nu a oferit nici până acum candidați eligibili pentru acest organism, susține Kovesi: ”Din decembrie, tot procesul a fost amânat. (…) Fără procurori europeni, nu putem avea un colegiu, iar fără acesta nu avem reguli procedurale şi un cadru normativ cu care ar trebui să funcţioneze Procuratura europeană”.

ADVERTISING

După ce va deveni operațională, instituția va putea investiga acuzațiile de fraudă și alte infracțiuni care au legătură cu bugetul Uniunii Europene.

Kovesi a mai spus că se așteaptă la atacuri și că e pregătită pentru astfel de situații: ”Procuratura nu va cerceta cazuri mici, ci va examina cu precădere cazurile în care sunt implicate persoane care deţin funcţii cheie sau oameni de afaceri bogați. E vorba despre infracţiuni legate de TVA cu daune în valoare de peste 10 milioane de euro, astfel că nu toată lumea poate săvârşi astfel de fapte”.

ADVERTISING

Laura Codruţa Kovesi a fost procuror șef al Direcţiei Naționale Anticorupţie din România, în 2018 fiind destituită de fostul guvern. Apoi, ea și-a câștigat dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

"Je m’attends à des attaques", assure Laura Codruţa Kövesi

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇