Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de antivacciniști (Video)

Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de antivacciniști (Video)

Premierul liberal al Canadei, Justin Trudeau, în plină campanie electorală înaintea alegerilor din 20 septembrie, a fost atacat cu un pumn de pietriş, luni, la trecerea pe lângă un grup de manifestanţi împotriva obligativităţii vaccinurilor pentru COVID-19, relatează marţi agenţia Reuters.

Imagini difuzate de televiziuni arată cum un material care pare a fi pietriş alb îi loveşte pe Trudeau şi pe unul din bodyguarzii lui înainte de a se urca într-un autocar de campanie la London, statul canadian Ontario.

Protesters throw gravel at Justin Trudeau during bitter Canadian election campaign

Luna trecută, liberalii lui Trudeau şi-au anulat un eveniment din cauza preocupărilor legate de protestatarii antiobligativitate, notează Reuters.

Ulterior luni, în avion, Trudeau a minimalizat incidentul, afirmând că a fost atins, probabil, la umăr.

Mai devreme luni, premierul canadian criticase opoziţia liderului conservator Erin O’Toole faţă de obligativitatea vaccinării, numindu-i pe protestatari „mulţimi furioase” de antivaccinişti.

Cu toate că 74% dintre canadienii eligibili pentru vaccinarea anti-COVID-19 sunt vaccinaţi deja cu schema completă, notează Reuters, un al „patrulea val” al pandemiei pare să prindă contur şi în Canada, fiind atribuit de asemenea în principal persoanelor nevaccinate.

Într-un miting în capitala Ottawa, O’Toole a refuzat să spună câţi dintre candidaţii conservatori nu au fost încă vaccinaţi, asigurând în schimb că aceia care nu sunt vaccinaţi trebuie să se testeze zilnic.

Liberalii şi conservatorii canadieni sunt practic umăr la umăr în sondajele de opinie înaintea scrutinului din 20 septembrie.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇