Județul unde Poliția cumpără WC-uri din lemn pentru sediile de la țară, după ce a primit BMW-uri pentru oraș

Județul unde Poliția cumpără WC-uri din lemn pentru sediile de la țară, după ce a primit BMW-uri pentru oraș

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani vrea să cumpere 6 WC-uri din lemn pentru dotarea secțiilor din mediul rural, după ce a primit BMW-uri pentru cele din oraș.

Astfel, Poliția Botoșani cere oferte de la firme de profil pentru un contract privind „achiziția de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, în diverse locații de pe raza județului Botoșani”, scrie Botoșăneanul.ro.

În caietul de sarcini se arată că în cadrul achiziției se dorește „confecționarea a șase unități clasice WC din lemn de rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități”.

ADVERTISING

Întreaga achiziție se ridică la suma de 9.000 de lei. În județul Botoșani sunt funcționale 71 de sedii de poliție rurale și aproape toate au toalete din lemn neracordate la utilități.

Aflat anul trecut într-o vizită la Botoșani, ministrul de Interne, Lucian Bode, remarca faptul că la nivel național sunt peste 1.000 de posturi de poliţie cu toaleta în fundul curţii.

„Aşa cum aţi văzut în construcţia bugetară pentru anul 2021, am ţinut cont de aceste vulnerabilităţi, eu le numesc vulnerabilităţi ale sistemului de ordine publică faptul că avem în continuare peste 1.000 de posturi de poliţie cu toaleta în fundul curţii. Este o vulnerabilitate pentru Poliţia Română”, spunea Bode.

ADVERTISING

Luna trecută, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani anunța că a primit două noi autospeciale de poliție. Acestea sunt marca BMW 320i xDrive și vor fi folosite de polițiștii rutieri.

O astfel de autospecială costă peste 33.000 de euro.

Semnal de alarmă de la sindicaliști

Sindicatul Europol transmis că majoritatea posturilor de poliţie din mediul rural nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar „Poliţia Română înlocuieşte doar lemnul celebrelor wc-uri din fundul curţii”. 

„Realitatea cruntă cu care ne confruntăm este reprezentată de faptul că posturile de poliţie din mediul rural nu au nici măcar astăzi autorizaţie sanitară de funcţionare, nefiind racordate la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă curentă”, au transmis, luni, reprezentanţii Sindicatului Europol.

ADVERTISING

Potrivit acestora, sunt înlocuite scândurile şubrede şi putrezite ale WC-urilor din fundul curţii posturilor de poliţie.

„Practic, Poliţia Română înlocuieşte doar lemnul celebrelor wc-uri din fundul curţii care au putrezit din cauza dejecţiilor. Ce să mai vorbim despre faptul că în realitate avem de a face cu gropi săpate efectiv în pământ care periodic sunt doar astupate, iar aşa-zisele grupuri sanitare sunt mutate în curtea posturilor de poliţie dintr-un loc în altul, contribuind la poluarea mediului înconjurător”, au mai transmis sindicaliştii. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇