Judecătorul Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore, a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetării disciplinare, potrivit Consiliului Superior al Magistraturii.
Inspecţia Judiciară a decis, în şedinţa din data de 22 februarie, „suspendarea din funcţie a judecătorului Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, până la finalizarea procedurii disciplinare care face obiectul sesizării din oficiu cu privire la acest caz”.
Judecătorul Cristina Coarnă a decis, în decembrie 2020, să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat şi violat timp de opt luni o minoră în vârstă de 13 ani.
În motivarea care a stat la baza deciziei sale, judecătorul a scris că „faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”.
Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să părăsească arestul IPJ Brăila, deoarece, pe 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv în acest caz.
„Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii Judecătoriei Brăila, prin care a fost admisă cererea de înlocuire a măsurii preventive a inculpatului. Prin decizia Tribunalului Brăila, a fost desfiinţată încheierea instanţei de fond şi în rejudecare a fost menţinută măsura arestului preventiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, Georgiana Streche.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
- Stigmatul și imposibila mineriadă
- Cum au ajuns mulți germani să refuze AstraZeneca, deși britanicii l-au administrat masiv Interviu video
- Românii vor să se vaccineze, dar n-au cu ce. Abia în luna mai, persoanele în vârstă ar putea fi imunizate
- Orașele din România cu cele mai scumpe și cele mai ieftine apartamente. Plus evoluția prețului în ultimii 5 ani (Infografice)
- A fost creată prima cooperativă de energie verde din România. Oricine poate să participe – cum investești și ce câștigi
- Totul despre AstraZeneca: De ce avem rapel la 8 săptămâni? Este mai puțin eficient decât Pfizer? Vom avea pașaport de vaccinare?