Italia se teme de ”sosirile fantomă” din estul Europei. Cum încearcă românii să evite izolarea de 14 zile

Italia se teme de ”sosirile fantomă” din estul Europei. Cum încearcă românii să evite izolarea de 14 zile

Numărul cazurilor de COVID-19 începe să scadă în Italia, însă autoritățile sunt îngrijorate că cele mai multe noi infectări sunt importate, mai ales din Europa de Est.

Au fost introduse, astfel, restricții pentru cetățenii mai multor țări, inclusiv pentru cei din România, printre care și obligația de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

ADVERTISING

Dar după introducerea acestor măsuri stricte autoritățile se tem de ”sosirile fantomă” în Italia, scrie il Giornale.

Cotidianul citat consideră că este ciudat că, de câteva zile, la autogara Tiburtina din Roma au sosit doar câteva autobuze din Moldova și România, practic goale.

De exemplu, vineri, la Tiburtina ar fi trebuit să ajungă mai mulți români dar, cu toate astea, a sosit un singur autobuz cu un singur pasager.

ADVERTISING

În rest, toate celelalte călătorii au fost anulate. Il Giornale afirmă, însă, că cel mai probabil firmele de transport au ajuns la un acord cu pasagerii și schimbă ruta pentru a evita măsurile de restricție.

Enrico Di Rosa, directorul Serviciului de Sănătate Publică (SISP) din Roma, a explicat că este posibil ca autobuzele să oprească mai devreme, pentru a evita controalele, iar călătorii aleg să ajungă în Roma prin alte metode.

El a precizat că, joi, o cursă a fost anulată oficial, surprinzător, cu doar o jumătate de oră înainte de sosire.

ADVERTISING

”Joi, o cursă a fost anulată oficial cu doar o jumătate de oră înainte de sosire. Este posibil ca unele persoane să coboare mai devreme sau mai târziu, pentru a evita testele, ajungând la Roma cu alte mijloace?

Există o zicală potrivit căreia e păcat să gândeşti urât, dar de multe ori ghiceşti despre ce e vorba. Şi îmi pare rău, pentru că în ultimele zile am avut o colaborare deosebită cu ambasada şi cu comunitatea României din Italia”, mai spune directorul Serviciului de Sănătate Publică (SISP) din Roma.

Enrico Di Rosa subliniază că mulți aleg să păcălească autoritățile, pentru că se tem că vor sta 14 zile în carantină și nu vor putea astfel să mai lucreze.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇