Italia cere statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Sardinia

Italia cere statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Sardinia

Italia a cerut duminică statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins părţi din Sardinia şi care au dus la evacuarea a sute de oameni, transmite Reuters.

Ministrul italian de Externe Luigi Di Maio a anunţat pe Facebook că autoritatea de protecţie civilă a ţării a emis cererea şi a declarat că este recunoscător pentru ajutorul care a fost deja trimis.

”Două (aeronave) sunt pe drum din Franţa, le mulţumesc oficial”, a spus Di Maio.

Incendii au izbucnit în provincia Oristano, în regiunea central-vestică a insulei italiene, arzând mii de acri de pământ, ucigând animale şi deteriorând proprietăţi.

ADVERTISING

Nu au fost disponibile informaţii imediate despre decese sau răniţi grav, dar agenţia italiană de presă ANSA a relatat că 400 de persoane au fost evacuate duminică, după ce un număr similar de oameni au plecat în timpul nopţii.

Autoritatea de protecţie civilă a declarat că şapte avioane Canadair, avioane amfibii folosite pentru pentru a arunca apă peste incendii, lucrează în zona Oristano.

"Incendiile de astăzi au afectat în principal sudul", a spus acesta.

Vânturile fierbinţi din sud-vest au complicat eforturile de stingere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Christian Solinas, preşedintele regiunii Sardinia, a descris incendiile drept ”un dezastru fără precedent”.

El a spus că nu este posibil să se determine amploarea completă a pagubelor, dar a adăugat că îi va cere prim-ministrului Mario Draghi să aloce fonduri de recuperare, pentru proiecte de reîmpădurire.

Da diverse ore una vasta area in provincia di Oristano è in ginocchio a causa di un incendio devastante. Sono centinaia...

Publicată de Luigi Di Maio pe Duminică, 25 iulie 2021

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇