Incendiu de vegetaţie pe insula Sardinia: Sute de locuitori au fost evacuaţi (Foto)

Incendiu de vegetaţie pe insula Sardinia: Sute de locuitori au fost evacuaţi (Foto)

Un incendiu de vegetaţie care afectează o zonă extinsă din vestul insulei italiene Sardinia a dus la evacuarea a sute de locuitori în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Aproximativ 400 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza incendiului, potrivit media italiene. Locuitori din comuna Cuglieri, dar şi din alte zone, s-au numărat printre persoanele afectate, relatează DPA.

Unii locuitori au putut reveni la casele lor duminică dimineaţa, când situaţia s-a îmbunătăţit.

"Focul enorm" a distrus câmpurile din regiune, începând de sâmbătă.

Echipaje ale serviciilor pentru intervenţii de urgenţă au continuat duminică lupta cu flăcările. Mai multe avioane şi elicoptere pentru stingerea incendiilor au fost desfăşurate în zona insulei.

Flăcările din vestul insulei au mistuit câteva mii de hectare, potrivit estimărilor iniţiale ale autorităţilor.

Mai multe locuinţe au fost, de asemenea, avariate.

Coldiretti, unul dintre principalele sindicate agricole italiene, a descris situaţia drept o "catastrofă", precizând că au fost înregistrate daune considerabile pentru agricultură. Pajişti, păduri şi, în unele cazuri, animale domestice, au fost pierdute din cauza incendiului.

Riscul de incendiu continuă să rămână ridicat şi, potrivit relatărilor din media, există focare active şi în alte zone ale ţării. Autorităţile au avertizat că temperaturile vor continua să rămână ridicate în ziua de luni.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇