ISW se așteaptă la o înfrângere iminentă a rușilor în Lyman, la sud-est de Izyum

ISW se așteaptă la o înfrângere iminentă a rușilor în Lyman, la sud-est de Izyum

Forțele Rusiei rămân sub presiune în unele părți ale regiunilor pe care intenționează să le anexeze vineri, Institute for the Study of War raportând că armata rusă se confruntă cu o înfrângere iminentă în orașul Lyman, la sud-est de Izyum, scrie Sky News.

ISW afirmă că bloggerii militari ruși au discutat miercuri cu îngrijorare în creștere despre câștigurile ucrainene din jurul orașului Lyman, „sugerând că forțele ruse din această zonă s-ar putea confrunta cu o înfrângere iminentă”.

Lyman este un oraș de aproximativ 20.000 de locuitori din Donețk, la aproximativ 20 km de granița cu regiunea Luhansk și nu departe de Lysychansk și Severodonetsk, care au fost scena unor lupte aprige în primăvară.

ADVERTISING

ISW precizează în informarea sa zilnică: "Mai mulți bloggeri ruși și corespondenți militari proeminenți au afirmat că trupele ucrainene au avansat la vest, nord și nord-est de Lyman și sunt pe cale să finalizeze încercuirea trupelor rusești în Lyman și de-a lungul malului nordic al râului Siverskyi Donets în această zonă. Blogerii ruși au afirmat că trupele ucrainene amenință pozițiile rusești și liniile de comunicații care susțin gruparea Lyman”.

"Prăbușirea zonei Lyman va avea, probabil, consecințe foarte importante pentru gruparea rusă din nordul regiunii Donețk și vestul Luhansk și poate permite trupelor ucrainene să amenințe pozițiile rusești de-a lungul graniței de vest a Luhansk și în zona Severodonetsk-Lysychansk."

ADVERTISING

Evoluția ar veni după pierderile rusești în urma contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov, iar ISW afirmă că acest câștig ar scădea și mai mult moralul rușilor și ar atrage o furie suplimentară din partea naționaliștilor de acasă, în timp ce mobilizarea parțială a lui Vladimir Putin întâmpină rezistență.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇