ISW: Kremlinul pregătește terenul pentru a începe în viitorul apropiat o operațiune hibridă în Moldova

ISW: Kremlinul pregătește terenul pentru a începe în viitorul apropiat o operațiune hibridă în Moldova

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) informează că Rusia a pregătit condițiile de informare pentru ca o operațiune hibridă rusă în Republica Moldova să aibă în viitorul apropiat.

„Oficialii și reprezentanți ai Kremlinului încearcă să creeze condiții de informare pentru a justifica posibilele eforturi ale Rusiei de a destabiliza Moldova și de a împiedica integrarea acesteia în Occident. Faptul că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a extins aceste narațiuni și a adăugat acuzații suplimentare sugerează că cei de la Kremin organizează eforturi mai ample în spațiul informațional”, se arată în evaluarea ISW, potrivit Ukrainska Pravda.

ADVERTISING

Alte personalități oficiale din cadrul Ministerului rus de Externe, inclusiv purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Zaharova, au afirmat anterior că guvernul de la Chișinău încearcă să "sugrume" Transnistria din punct de vedere economic, împiedicând o soluție diplomatică la conflictul transnistrean și confruntându-se cu o nemulțumire internă generalizată față de politicile Executivul moldovean.

Citește articolul integral pe ŞtirileProTV.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇