Iranul avertizează că nu va rămâne indiferent dacă Rusia îi foloseşte dronele în Ucraina

Iranul avertizează că nu va rămâne indiferent dacă Rusia îi foloseşte dronele în Ucraina

Ministrul de Externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat luni că ţara sa nu va rămâne „indiferentă” dacă se dovedeşte că Rusia foloseşte drone de fabricaţie iraniană în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Rusia a comandat „aproximativ 2.000 de drone Shahed iraniene”, drone kamikaze, pentru a sprijini invadarea Ucrainei, relatează AFP.

"În războiul din Ucraina (…) suntem împotriva înarmării atât a Rusiei, cât şi a Ucrainei", a afirmat Amir-Abdollahian în declaraţii video difuzate de presa locală.

ADVERTISING

"Nu am furnizat Rusiei arme sau drone pentru a le folosi în războiul împotriva Ucrainei", a adăugat el, recunoscând că există o cooperare în domeniul apărării între Teheran şi Moscova.

Ministrul iranian a reafirmat disponibilitatea ţării sale de a purta discuţii directe cu Ucraina pe acest subiect, subliniind că a transmis un mesaj în acest sens şefului diplomaţiei Uniunii Europene (UE), Josep Borrell.

În ultimele săptămâni, Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat Moscova că foloseşte drone de fabricaţie iraniană în atacurile împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

Iranul a negat acuzaţiile, în timp ce Kremlinul a susţinut că occidentalii încearcă să "facă presiune" asupra Teheranului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇