Iohannis: Pentru Bucureşti nu se discută despre carantinare. Nu s-a întrunit punctajul stabilit de specialişti

Iohannis: Pentru Bucureşti nu se discută despre carantinare. Nu s-a întrunit punctajul stabilit de specialişti

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că nu se discută despre carantinarea municipiului Bucureşti, întrucât nu s-a întrunit punctajul stabilit de specialişti pentru a impune o astfel de măsură.

”Decizia de carantinare a unei localităţi nu este uşoară, fiindcă impactează asupra vieţii fiecărui locuitor din acea localitate. Exact din acest motiv, acum câteva vreme, s-a solicitat INSP şi am fost între cei care au solicitat o metodologie foarte clară care vine să sprijine autorităţile când este vorba de a lua decizia de carantinare”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, întrebat despre carantinarea Capitalei.   

ADVERTISING

Un sistem de puncte

Şeful statului a afirmat că această metodologie este practic un sistem de puncte.   

”Se acordă un punctaj pentru număr de infectări, persoane la ATI, persoane peste 65 de ani şi în final se face o sumă, iar carantinarea se poate lua în considerare, local, atunci când punctajul devine foarte mare.

Am întrebat astăzi unde stăm şi, pentru Bucureşti, nu s-a ajuns încă, din fericire, la un număr de puncte care face foarte probabilă carantinarea. Acum, pentru Bucureşti nu se discută despre carantinare”, a explicat Iohannis.   

ADVERTISING

1.475 de cazuri noi au fost anunţate, miercuri, în Bucureşti, rata de infectare fiind de 6,62 la mie,. 

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇