Iohannis nu a invitat USR și AUR la recepția de 1 decembrie. Evenimentul va începe mai devreme, pentru că șeful statului pleacă în Dubai

Iohannis nu a invitat USR și AUR la recepția de 1 decembrie. Evenimentul va începe mai devreme, pentru că șeful statului pleacă în Dubai

Liderii USR și AUR nu vor fi prezenți la recepția pe care Klaus Iohannis o va organiza vineri, 1 decembrie, la prânz, de Ziua Națională a României. Evenimentul a fost decalat cu câteva ore pentru că președintele va pleca seara în Emiratele Arabe Unite.

George Simion (AUR) și Cătălin Drulă (USR) au confirmat că nu au primit invitații la acest eveniment.

"Probabil domnul președinte Iohannis nici nu s-a mai deranjat să trimită, să consume hârtia, pentru că știe că AUR de fiecare dată, de Ziua Națională, este prezent la 1 Decembrie, unde suntem sufletul sărbătorii. Totodată, mă gândesc că vrea să reducă cheltuielile Administrației Prezidențiale, după celebrul turneu african unde s-a întâlnit cu Regele Simba", a spus George Simion pentru Digi24.ro.

ADVERTISING

Liderii Opoziției nu au primit nici anul trecut invitații la Recepția de Ziua Națională.

“Nu, nu primim niciodată. Dar oricum noi ne-am făcut o tradiție din a serba 1 Decembrie la Alba Iulia. Așa vom face și anul acesta. Vom fi 10.000 de militanți AUR acolo", a explicat pentru digi24.ro Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Și USR a confirmat că președintele partidului Cătălin Drulă nu a fost invitat la Cotroceni. "Nu are invitație Cătălin. A primit doar Dan Barna, dar ca vicepreședinte al Camerei Deputaților", a explicat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, pentru Digi24.ro.

ADVERTISING

În 2021 președinții AUR și USR nu au fost invitați la recepție întrucât nu aveau certificat verde COVID-19, o condiție obligatorie pentru a li se permite accesul la Palatul Cotroceni. Nicușor Dan, fost președinte al USR și primar al Capitalei, și-a făcut vaccinul anti-covid după recepția de 1 decembrie 2021.

În schimb, oficiali din PSD au confirmat că președintele partidului, premierul Marcel Ciolacu, a primit invitația la recepția de anul acesta. Anul trecut, acesta nu a venit la eveniment. Aproximativ 500 de invitații au fost oferite în 2022 la recepția de Ziua Națională.

ADVERTISING

Recepția de anul acesta de la Palatul Cotroceni va avea loc cu câteva ore mai devreme, la ora 14:00, față de anii trecuți, întrucât președintele va pleca din nou în străinătate. Iohannis va pleca seara, chiar de Ziua Națională a României, spre Dubai, unde a doua zi, pe 2 decembrie, va rosti un discurs de trei minute la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice COP28.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇