Iohannis merge la Haga

Iohannis merge la Haga

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la Haga, de la 20:30, ora României, la o reuniune în format restrâns, alături de premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi de secretarul general NATO.

Întâlnirea are loc la invitaţia prim-ministrului Olandei Mark Rutte şi a prim-ministrului Danemarcei Mette Frederiksen, informează Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, reuniunea vizează coordonarea poziţiilor şi a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva Summit-ului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

ADVERTISING

Pe agenda discuţiilor figurează evaluarea situaţiei de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanşat de Rusia, continuarea asistenţei pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summit-ului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianţei, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO şi perspectivele aderării la alianţă a Suediei şi a Finlandei, conchide sursa menţionată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇