Într-o regiune italiană, oamenii cu coronavirus care refuză spitalizarea pot fi condamnați la închisoare

Într-o regiune italiană, oamenii cu coronavirus care refuză spitalizarea pot fi condamnați la închisoare

Persoanele testate pozitiv pentru coronavirus care refuză tratamentul în spital ar putea fi condamnate la închisoare.

Acest lucru este stabilit de noile reguli adoptate în regiunea italiană Veneto, aflată în nord-estul ţării, conform Reuters. Veneto include orașul Veneția.

Ordinul guvernatorului Luca Zaia afirmă că până la sfârşitul lunii iulie spitalele trebuie să informeze procuratura dacă cineva refuză să fie internat după ce a fost testat pozitiv.

Oricine revine în Veneto trebuie să facă două teste swab obligatorii dacă a efectuat o călătorie de afaceri în afara Uniunii Europene sau într-o ţară non-Schengen, arată ordinul regional adoptat luni.

ADVERTISING

Potrivit legislaţiei italiene,  oricine răspândeşte o epidemie din neglijenţă riscă o sentinţă cu închisoare de pâna la 12 ani. Totodată, oricine face acest lucru intenţionat poate fi condamnat chiar și pe viaţă.

”Este o modalitate de a compensa parţial legislaţia naţională care nu impune izolarea la revenirea dintr-o ţară din afara UE, dacă şederea în străinătate a fost de sub 5 zile”, a afirmat Zaia, în timpul unui briefing de presă transmis pe Facebook.

Ce amenzi riscă angajatorii

Ordinul guvernatorului afirmă că angajatorul unei persoane riscă o amendă de 1.000 de euro multiplicată cu numărul de angajaţi, dacă nu aplică regula.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele mai recente date privind cazurile de coronavirus, publicate pe 6 iulie, arată că în Veneto erau spitalizate 169 de persoane. Totuși, există îngrijorări legate de 28 de cazuri noi de infecţii. 15 dintre ele sunt legate de călătorii în străinătate.

Italia este una dintre cele mai afectate ţări de pandemia COVID-19. În total, a înregistrat 34.869 de decese şi 241.819 de infecţii cu coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că Italia analizează introducerea tratamentului obligatoriu al unei boli, în cazul în care o persoană trebuie să se trateze şi nu o face.

ADVERTISING

Ministerul Sănătăţii nu a răspuns unei solicitări pentru a comenta măsura luată de regiunea Veneto.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇