India înregistrează sub 300.000 de cazuri noi de Covid, pentru prima oară după 25 de zile

India înregistrează sub 300.000 de cazuri noi de Covid, pentru prima oară după 25 de zile

India a înregistrat luni 281.386 de noi cazuri de Covid, iar pentru prima oară în 25 de zile cifrele se situează sub pragul de 300.000 de cazuri.

A doua ţară cea mai afectată ca număr de cazuri, fiind depăşită doar de SUA, a înregistrat în total de la începerea pandemiei 25 de milioane de contagieri, potrivit datelor Ministerului Sănătăţi, relatează EFE.

India a raportat o scădere graduală a contagierilor, după ce a atins numărul record de 400.000 de infecţii în urmă cu două săptămâni.

Țara se confruntă cu un al doilea val foarte virulent al pandemiei, care a adus sistemul sanitar în pragul colapsului, cu lipsă de oxigen şi de paturi în spitale.

ADVERTISING

Totuşi, India continuă să înregistreze peste 4.000 de decese pe zi, numărul total al morţilor de la începerea pandemiei ajungând la 274.390.

În faţa tendinţei în scădere a noilor contagieri, autorităţile indiene au avertizat că ţara nu poate lăsa garda jos şi trebuie să se pregătească probabil de un al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Lockdown prelungit în New Delhi

New Delhi, unul dintre cele mai afectate oraşe de criza care a dus la suprasaturaţia a spitalelor, a prelungit cu încă o săptămână lockdown-ul pentru cei 20 de milioane de locuitori.

ADVERTISING

Totodată, statul oriental Bengala a impus de duminică o serie de restricţii ca urmare a creşterii numărului de cazuri în regiune.

India a administrat în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut număr de vaccinuri din ultimele două săptămâni, doar 691.211, astfel încât numărul total al vaccinărilor administrate a ajuns la 182 de milioane.

India a reuşi să administreze ambele doze la mai puţin de 3% din populaţie (puţin peste 40 de milioane de persoane), deşi obiectivul său este de a vaccina 300 de milioane de persoane înainte de luna iulie.

ADVERTISING

Citește mai multe despre situația din India:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇