Incidente în SUA: Un lunetist a împușcat patru persoane la Washington, apoi s-a sinucis. O altă persoană și-a dat foc în fața Curții Supreme

Început de weekend agitat în SUA, unde s-au petrecut două incidente grave. Astfel, vineri seară, cel puţin patru persoane au fost rănite într-un atac armat care a avut loc în Washington, în timp ce o altă persoană și-a dat foc în fața Curții Supreme.

Patru persoane, printre care o fetiţă de 12 ani, au fost rănite de focurile de armătrase în capitala SUA. Trei dintre acestea, transportate la spital, sunt în stare stabilă. A patra victimă în vârstă de peste şaizeci de ani, identificată ulterior, a primit îngrijiri pe loc.

ADVERTISING

"Suntem în căutarea unei persoane de interes" pentru anchetă, un tânăr de 23 de ani pe nume Raymond Spencer, a declarat presei unul dintre adjuncţii şefului poliţiei din Washington, Stuart Emerman.

Căutat pentru legăturile sale cu postări pe reţelele sociale, el este îndemnat să se prezinte în faţa forţelor de ordine.

UPDATE 10.40: Atacatorul s-a sinucis înainte să fie prins de polițiști.

”Suspectul pe care-l credem responsabil de aceste fapte a murit”, a anunţat într-o conferinţă de presă, vineri seara (ora locală), şeful Poliţiei din Washington, Robert Contee.

ADVERTISING

Bărbatul s-a sinucis în timp ce poliţia pătrundea în apartamentul acestuia, situat la etajul cinci al unui imobil, în care anchetatori au descoperit ”un dispozitiv de tip sniper cu un trepied”, cel puţin şase arme de foc - inclusiv puşti de asalt cu lunetă - şi ”multă, multă muniţie”.

Mobilul atacatorului rămâne necunoscut, însă, ”evident, intenţia sa era să ucidă şi să rănească membri ai comunităţii noastre”, a declarat şeful poliţiei.

O persoană și-a dat foc în fața Curții Supreme din SUA

Într-un incident separat, o persoană şi-a dat foc vineri în faţa Curţii Supreme a SUA, ceea ce a determinat evacuarea sa cu elicopterul, a confirmat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Înaltei Curţi, notează AFP.

ADVERTISING

"În jurul orei locale 18.30 (22.30 GMT), o persoană a mers pe esplanada din faţa clădirii Curţii Supreme şi şi-a dat foc", a indicat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a celei mai înalte instituţii judiciare din ţară.

"Un elicopter medical a aterizat pe esplanadă, iar persoana a fost evacuată la un spital local", a precizat sursa.

Nicio altă persoană nu a fost rănită, iar zona a fost inaccesibilă vineri în scopuri de anchetă. Evenimentul nu a fost considerat o ameninţare la adresa siguranţei publice, au subliniat serviciile Curţii Supreme.

Potrivit canalului Fox, este vorba despre un bărbat, dar nu s-au făcut cunoscute detalii despre starea lui de sănătate, identitatea sau motivele gestului său.

Această tragedie are loc la două zile după evacuarea Capitoliului din cauza unei false ameninţări aeriene.

Ameninţarea semnalată au fost de fapt paraşutişti ai armatei americane, lansaţi dintr-un avion pentru a participa la un spectacol înainte de meci pe stadionul de baseball, situat la mai puţin de doi kilometri de Capitoliu. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇