Accidente grave de muncă: 4 angajați de la Azomureș s-au intoxicat. Doi electricieni de la CET Vest s-au electrocutat

Accidente grave de muncă: 4 angajați de la Azomureș s-au intoxicat. Doi electricieni de la CET Vest s-au electrocutat

Două incidente grave de muncă au avut loc, la combinatul Azomureş şi la CET Bucureşti Vest. În total, 6 angajaţi au ajuns la spital.

Să le luăm pe rând.

Patru persoane care lucrau pe un acoperiş în incinta combinatului Azomureş au fost transportate, marţi, la spital la Târgu Mureş, având o posibilă intoxicaţie cu amoniac.

"Din cele 15 persoane aflate pe platforma operatorului economic, au fost evaluate medical şi transportate la UPU Târgu Mureş 4 persoane de sex masculin conştiente, cooperante", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, rezultatul acestora este 0 pentru prezenţa oricărui tip de substanţă periculoasă.

"Muncitorii lucrau pe un acoperiş, moment în care spun că au simţit un miros de amoniac şi s-au retras din zonă. Cei patru au fost transportaţi la cabinetul medical al Azomureş, apoi a fost solicitat suportul SMURD şi SJA. Mirosul de amoniac se pare că a provenit de la o instalaţie care a necesitat o oprire de urgenţă. Muncitorii sunt cooperanţi, fiind transportaţi la spital pentru investigaţii de specialitate", a precizat purtătorul de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior.

ADVERTISING

UPDATE Ulterior, Azomureş a venit cu o explicaţie:

"Ca urmare a opririi de urgenţă a unei instalaţii de pe platforma Azomureş o cantitate mică de amoniac a fost eliberată în atmosferă şi a surprins 4 persoane ce executau lucrări edilitare pe acoperişul unei clădiri din apropiere.

Muncitorii au urmat procedurile obligatorii în astfel de situaţii şi au părăsit zona. Cele 4 persoane au ajuns la cabinetul medical Azomureş unde au fost evaluate şi, conform procedurilor, li s-a oferit suport de oxigen. Pentru investigaţii suplimentare a fost solicitat sprijinul medical de la UPU, iar apoi cei 4 au fost transportaţi la UPU Târgu Mureş pentru alte investigaţii. Toate cele 4 persoane sunt conştiente şi cooperante”.

ADVERTISING

În acest momente se derulează o investigaţie internă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Electrocutaţi la CET

La Bucureşti, doi angajaţi de la ELCEN - CET Bucureşti Vest au suferit arsuri, în urma unui accident prin electrocutare.

"Doi angajaţi din cadrul ELCEN, electricieni întreţinere şi reparaţii în cadrul Uzinei de Reparaţii, au suferit o accidentare prin arsură în timpul efectuării unei lucrări de revizie desfăşurată in Staţia electrică de 110 kV.

În timp ce efectuau lucrarea, cei doi angajaţi au aşezat o scară portabilă într-o zonă a sistemului aflată sub tensiune, astfel că s-a produs un arc electric în urma căruia unul dintre angajaţi a suferit un electrotraumatism cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. Celălalt angajat prezent la fata locului a suferit o arsură în zona umărului. A fost solicitat imediat serviciul de ambulanţă", se arată într-un comunicat al ELCEN.

În prezent, angajatul care a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului se află internat şi sub tratament la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri, iar celălalt angajat a fost transportat la Spitalul Universitar, unde i-a fost acordat tratament specializat, fără a rămâne internat.

După terminarea cercetării, dosarul va fi depus la ITM Bucureşti pentru verificarea şi avizarea sa, precizează sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇