Incendiul devastator din Tenerife a fost pus de o mână criminală, dar o minune a salvat casele oamenilor (Foto & Video)

Incendiul devastator din Tenerife a fost pus de o mână criminală, dar o minune a salvat casele oamenilor (Foto & Video)

Incendiul de proporţii izbucnit pe insula spaniolă Tenerife a fost declanșat intenționat, au anunțat autoritățile.

Peste 12.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele din cauza flăcărilor care s-au răspândit spre localitățile din nord-estul insulei din Oceanul Atlantic.

Președintele regiunii Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a declarat că poliția suspectează că este un caz de incendiere, iar anchetatorii au trei piste, însă nu a dezvăluit dacă a fost făcută vreo arestare, relatează Sky News.

ADVERTISING

Sute de soldați și pompieri au fost defășurați pentru a ține flăcările uriașe sub control, iar condițiile meteo mai bune au ajutat duminică la obținerea unui progres.

Guvernatorul Rosa Davila a spus că serviciile de urgență au obținut câteva rezultate pozitive "după o noapte foarte dificilă".

Incendiul care a răvășit Tenerife afectează și turismul, în timp ce mulți localnici sunt adăpostiți în săli de sport, cluburi și pavilioane. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

ADVERTISING

Oamenii sunt sfătuiți să rămână în clădiri, din cauza calității proaste a aerului și să poarte măști de protecție, dacă trebuie să iasă în exterior.

Ca prin minune, în ciuda scenelor apocaliptice, nicio casă nu a fost mistuită de flăcări - au ars 11.736 de hectare de pădure de pini și vegetație, iar împrejurimile montane din jurul unor localități le ridică probleme pompierilor din cauza accesului dificil.

Elicoptere și avioane aruncă apă asupra flăcărilor, dar stocurile de apă sunt reduse, din cauza secetei care afectează insula de mai mulți ani, pe fondul schimbării climatice.

Între timp, Spania continentală se pregătește să treacă printr-un nou val de foc, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius prognozate pentru miercuri și joi.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇