Incendiul de la Balș: Încă două persoane au murit. Bilanțul negru urcă la 14

Incendiul de la Balș: Încă două persoane au murit. Bilanțul negru urcă la 14

Încă două persoane au decedat după incendiul de la „Matei Balș”, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii ajungând astfel la 14 persoane.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre două decese în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

ADVERTISING

În al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr Victor Babeș”. Pacientul, care se afla în secția de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 și avea comorbidități.

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Ministerul Sănătății anunţase joi încă un deces după incendiul de săptămâna trecută de la Institutul Matei Balș, numărul deceselor ajungând la 12 persoane.

ADVERTISING

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că au terminat, vineri, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş”.

Specialiştii de la INSEMEX Petroşani vor face expertiza tehnică pentru a stabili cauzele incendiului. Până în prezent, în acest caz au fost audiate 33 de persoane, cadre medicale, personal administrativ, poliţişti care au participat la intervenţie şi rude ale victimelor.

Citește mai multe despre tragedia de la Matei Balș:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇