Incendiu puternic la un penthouse din București. Clotilde Armand: Cei care au emis autorizaţiile trebuie să plătească (Video)

Incendiu puternic la un penthouse din București. Clotilde Armand: Cei care au emis autorizaţiile trebuie să plătească (Video)

Un incendiu violent a izbucnit marți seara la un imobil de pe Șoseaua Nordului din București.

Acoperișul unui apartament de tip penthouse din București a luat foc și flăcările s-au extins pe o suprafață de cel puțin 1.100 de metri pătrați.

La fața locului au intervenit 20 de autospeciale de stingere, 4 autoscări, o descarcerare şi un echipaj SMURD. Nu există victime, însă acțiunea pompierilor a fost mult îngreunată din cauza străzilor înguste și a mașinilor parcate și au existat temeri că flăcările s-ar fi putut extinde la clădirile învecinate.

ADVERTISING

Clădirea are regimul de înălţime S+4E+ etajul 5 de tip duplex (2 niveluri). La duplex existau 8 apartamente, care au fost afectate de incendiu.

La fața locului s-a dus și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a spus că cei care au emis autorizații trebuie să plătească.

„Am ajuns la locul incendiului din Șoseaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliţiei Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea şi hrana până când se vor putea întoarce la locuinţele lor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Hidranţii nu funcţionează iar maşinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor maşinile pompierilor. Străzile sunt înguste, imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului.

Victimele suntem noi, cetăţenii. Cei care au emis autorizaţiile de construcţie în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizaţii şi vom informa opinia publică”, a anunţat Clotilde Armand, pe Facebook.

ADVERTISING

Ea a adăugat că echipajele Poliţiei Locale au fluidizat circulaţia şi au asigurat sprijin pompierilor, iar în acest moment, echipejele Poliţiei Locale Sector 1 acţionează în afara perimetrului deoarece la faţa loculului sunt foarte multe echipaje IGSU - Pompieri/SMURD şi ale Poliţiei Române. 

La rândul său, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că incendiul a fost localizat după mai multe ore.

Am ajuns la locul incendiului din Soșeaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliției Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea și hrana până când se vor putea întoarce la locuințele lor. Hidranții nu funcționează iar mașinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor mașinile pompierilor. Străzile sunt înguste,imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetățenii. Cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizații și vom informa opinia publică.Echipajele Poliției Locale au ajuns la incendiu imediat ce au fost sesizate, au fluidizat circulația și au asigurat suport pompierilor. În acest moment, echipejele Poliției Locale Sector 1 acționează în afara perimetrului deoarece la fața loculului sunt foarte multe echipaje IGSU -Pompieri /SMURD și ale Poliției Române. Lucrătorii din cadrul IGSU ne-au comunicat faptul că nu sunt victime.

Publicată de Clotilde Armand pe Marţi, 11 octombrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇