Un azil pentru tineri cu dizabilități s-a făcut scrum în Franța. 11 oameni au murit în centrul improvizat într-un garaj (Video)

Un azil pentru tineri cu dizabilități s-a făcut scrum în Franța. 11 oameni au murit în centrul improvizat într-un garaj (Video)

Cel puţin 11 persoane au murit în urma unui incendiu într-un adăpost privat pentru tineri cu dizabilităţi, situat în Wintzenheim, în Alsacia.

Pompierii au fost alertaţi miercuri dimineaţă (07:30, ora României) cu privire la un incendiu în acest adăpost, potrivit Centrului Operaţional Departamental al Incendiilor (CODIS) din Haut-Rhin.

Adăpostul privat s-ar afla în subordinea Institutului Terapeutic Educativ şi Pedagogic (ITEP) și fusese amenajat într-un fost garaj renovat.

Aici erau găzduite zeci de persoane cu deficienţe mentale uşoare, venite în vacanţă la Nancy, potrivit DNA.

ADVERTISING

17 persoane au fost evacuate, iar una dintre ele a fost dusă la spital.

Un viceprimar, prezent la faţa locului, precizează că incendiul ar fi izbucnit la parterul adăpostului. Parte din ocupanţii clădirii au reuşit să iasă din clădire, însă primul etaj a luat foc rapid.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis un mesaj pe Twitter: „În faţa acestei tragedii, mă gândesc la victime, la răniţi, la rudele lor. Mulţumesc forţelor noastre de securitate şi serviciilor nostre de salvare mobilizate”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Îmi exprim tristeţea şi solidaritatea cu victimele, este o dramă îngrozitoare", a afirmat premierul Elisabeth Borne, care s-a deplasat la locul incendiului.

"Este prematur să fie stabilite cauzele izbucnirii incendiului", a afirmat procurorul Nathalie Kielwasser.

Familiile rezidenţilor din centru urmează să primească îngrijiri, la fel ca și proprietara adăpostului, care se afla în stare de şoc şi a fost preluată de pompieri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇