Incendii și inundații devastatoare în SUA. Salvatorii merg din uşă în uşă pentru a număra morţii (Foto & Video)

Incendii și inundații devastatoare în SUA. Salvatorii merg din uşă în uşă pentru a număra morţii (Foto & Video)

SUA se confruntă atât cu incendii, cât și cu inundații devastatoare. În Kentucky, salvatorii americani sunt nevoiţi să meargă din uşă în uşă pentru a localiza victimele unora dintre cele mai grave inundaţii care au lovit vreodată statul.

Unele zone muntoase din estul Kentucky rămân inaccesibile după ce inundaţiile au transformat anumite drumuri în râuri, au măturat poduri şi case şi au ucis cel puţin 28 de persoane, potrivit unui nou raport al autorităţilor.

Pagubele provocate antenelor de telefonie mobilă au complicat eforturile de salvare, dar şi estimarea numărului de morţi şi dispăruţi.

ADVERTISING

„Aceste inundaţii sunt unele dintre cele mai devastatoare şi mai mortale pe care le-am văzut vreodată. Iar când încercăm să curăţăm, plouă! Mergem din uşă în uşă încercând să găsim cât mai mulţi oameni posibil. Vom găsi cadavre săptămâni de acum încolo, multe dintre ele vor fi duse la sute de metri distanţă", a declarat pentru NBC guvernatorul Andy Beshear.

Kentucky flooding death toll rises to 28

Guvernatorul a vizitat duminică zonele inundate din trei regiuni. Peste 350 de persoane s-au refugiat în adăposturi temporare aici, a spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În unele zone din Kentucky au căzut aproximativ 20 de centimetri de ploaie în 24 de ore şi, pe alocuri, apele râurilor au crescut brusc cu câţiva metri înainte de a ieşi din matcă.

Preşedintele Joe Biden a declarat stare de „dezastru natural" şi a deblocat sprijin federal pentru zonele afectate de furtuni, inundaţii, alunecări de teren şi de noroi.

Incendii în California

Totodată, cel mai mare incendiu înregistrat în acest an în California a continuat să avanseze duminică prin regiunile aride ale statului vestic american, alimentat de vântul puternic, distrugând case şi forţând mii de persoane să îşi părăsească locuinţele, conform autorităţilor.

ADVERTISING

Incendiul, denumit „McKinney Fire", a distrus peste 20.638 de hectare din Pădurea Naţională Klamath, în apropiere de oraşul Yreka din nordul Californiei, a anunţat agenţia de luptă contra incendiilor CalFire.

Acesta este cel mai mare incendiu izbucnit de la începutul anului în California, stat deja afectat în această vară de alte câteva evenimente similare.

Wildfire spreads in northern California

Guvernatorul statului, Gavin Newsom, a declarat sâmbătă stare de urgenţă. Potrivit oficialului, incendiul a „distrus case şi a ameninţat infrastructuri esenţiale" de la izbucnirea sa, vineri.

Incendiul „s-a intensificat şi s-a extins din cauza combustibililor uscaţi, a condiţiilor extrem de secetoase, a temperaturilor ridicate, a vânturilor şi a furtunilor", a indicat Newsom într-un comunicat.

Peste 2.000 de locuitori au primit ordine de evacuare, potrivit biroului pentru situaţii de urgenţă al guvernatorului din California.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇