Încă un protest în Piața Victoriei: Opriți legea! Jos dictatura PNL! Amenzi de 2.500 de lei pentru doi manifestanți

Încă un protest în Piața Victoriei: Opriți legea! Jos dictatura PNL! Amenzi de 2.500 de lei pentru doi manifestanți

Câteva zeci de persoane au ieșit din nou la protest în Piața Victoriei, marți seara, față de măsurile de restricție din proiectul Guvernului, aflat la vot în Senat, în ceea ce privește prevenirea răspândirii coronavirusului.

Bucureștenii nu poartă măști de protecție și nu respectă distanțarea socială.

Protestatarii scandează „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”.

Ei au steaguri tricolore și bannere cu mesaje precum „Fără carantinare”, „Jos dictatura PNL”, „Nu ne temem de bau-bau. Covid sau gripă?”.

ADVERTISING

Două persoane au fost duse la audieri și sancționate, după ce au refuzat să se legitimeze la acest protest în Piața Victoriei, anunță Jandarmeria București.

„Două persoane dintre participanți au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor și, conform prevederilor legale, au fost conduși la secția de poliție pentru identificare și sancționare.

Facem precizarea că, în această perioadă, din rațiuni de sănătate publică și conform legii, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise”, precizează sursa citată.

ADVERTISING

UPDATE - Cei doi protestatari care au fost ridicați, marți seara, din Piața Victoriei, au fost amendați cu 1.000, respectiv 1.500 de lei, au precizat oficialii Jandarmeriei București.

„Cele două persoane din Piața Victoriei care au fost conduse la secția de poliție au fost sancționate cu amenzi în valoare de 1.000 și respectiv 1.500 de lei, pentru refuz de legitimare, conform legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru nerespectarea interdicțiilor de a participa la manifestații publice în spații deschise conform legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, au spus oficialii Jandarmeriei.

ADVERTISING

Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale și să nu participe la astfel de evenimente.

Și duminică a fost protest în Piața Victoriei față de legea carantinei și ”dictatura sanitară” (Video). Jandarmii au împărțit amenzi

Iată și niște reacții:

Orban: Credeţi că s-a născut mitingul din Piaţa Victoriei din senin? A fost pregătit

Arafat, despre cei care au protestat în Piața Victoriei: Îi aşteptăm la spital. Sunt convins că nu or să scape


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇