Încă un important lider militar britanic spune că Regatul Unit trebuie să se pregătească de război

Încă un important lider militar britanic spune că Regatul Unit trebuie să se pregătească de război

Fostul director al forțelor speciale britanice spune că Marea Britanie trebuie să se „pregătească pentru război”, dacă vrea să descurajeze Rusia.

Comentariul generalului Sir Adrian Bradshaw a venit după ce noul șef al armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, le-a spus trupelor că trebuie să se pregătească „să lupte din nou în Europa”, arată The Guardian.

„Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, pregătindu-ne în mod corespunzător pentru război, construind o descurajare cu adevărat solidă, vom opri războiul”, a declarat Bradshaw, la BBC Radio 4.

ADVERTISING

Si vis pacem, para bellum

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a arătat că „este pregătit să-și asume riscul de a porni un război deschis în Europa”, a mai spus generalul.

„Trebuie neapărat să ne asigurăm că el nu găsește o cale, o oportunitate de a face o mișcare împotriva NATO. Nu trebuie să-i oferim acea deschidere, iar ceea ce spune generalul Saunders a mai fost spus de comandanții militari de acum o mie de ani - dacă vrei pace, pregătește-te de război”, a conchis Sir Adrian Bradshaw.

Generalul Sir Adrian Bradshaw a ocupat și funcția de adjunct al comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇