Încă un Boeing cu probleme. Flăcări la motor au cauzat o aterizare neprevăzută

Încă un Boeing cu probleme. Flăcări la motor au cauzat o aterizare neprevăzută

Un avion Boeing de pasageri a aterizat pe un aeroport din Noua Zeelandă, luni, după ce un incendiu a oprit unul dintre motoarele sale.

Aeronava este un Boeing 737 NG vechi de zece ani.

Avionul, cu destinația Melbourne, Australia, a aterizat în orașul Invercargill din Noua Zeelandă, după ce incendiul a forțat o redirecţionare neprevăzută, transmite CBS News.

Autospecialele de pompieri au întâmpinat avionul în Invercargill, la aproximativ 50 de minute după decolarea din Queenstown, a declarat Lynn Crosson, un responsabil al serviciului de urgențe din Noua Zeelandă.

ADVERTISING

Cauza incendiului de la motor și numărul de pasageri de la bordul avionului nu au fost date publicităţii deocamdată, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Queenstown, Catherine Nind.

Compania Virgin Australia a precizat într-o declarație că incidentul ar fi putut fi cauzat de lovirea unei păsări.

Rata incidentelor în care păsările lovesc avioanele pe aeroporturile din Noua Zeelandă este de aproximativ 4 la fiecare 10.000 de zboruri, spune autoritatea de reglementare a aviației.

ADVERTISING

Consecințele variază ca severitate în funcție de locul în care este lovită aeronava, de dimensiunea păsării și de reacția pilotului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇