Încă o zi cu 60.000 de cazuri noi de coronavirus, în SUA

Încă o zi cu 60.000 de cazuri noi de coronavirus, în SUA

Statele Unite au înregistrat, pentru a noua zi consecutiv, peste 60.000 de noi cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, potrivit datelor raportate miercuri la orele 20.30 (joi, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins.

COVID-19 a făcut 1.059 de noi victime în 24 de ore, pentru un total de 142.942 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore (Maryland, est), scrie AFP.

Cele 63.967 de noi contaminări recenzate într-o zi ridică la peste 3,9 de milioane numărul cazurilor pozitive în ţară de la începutul pandemiei, apărută în decembrie în China înainte de a se răspândi în întreaga lume.

ADVERTISING

Pe de altă parte, mai mult de 1,2 milioane de americani au fost declaraţi vindecaţi.

De departe cea mai afectată țară din lume în valoare absolută, Statele Unite, după o ameliorare spre sfârşitul primăverii, cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infecţii, mai ales în sud şi vest.

Coronavirus: Americanii nu mai au loc pentru cadavre. Au cumpărat frigidere pe roți

Miercuri, cu aproape 415.000 de cazuri confirmate, California a devenit statul care a înregistrat cele mai multe contaminări cu coronavirus, depăşind New Yorkul - dar este, de asemenea, cel mai populat stat american şi numără dublul locuitorilor din New York.

ADVERTISING

Peste 7.800 de persoane au murit în California de la începutul pandemiei, dintre care 115 doar marţi.

La Washington, portul măştii devine obligatoriu "când pleci de-acasă"


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇