Încă o premieră în SUA: Hunter Biden, primul fiu de președinte, condamnat penal UPDATE Reacția tatălui

Încă o premieră în SUA: Hunter Biden, primul fiu de președinte, condamnat penal <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Reacția tatălui

Fiul preşedintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost găsit vinovat că a minţit în legătură cu consumul de droguri cumpărându-şi astfel ilegal o armă.

Hunter Biden este primul fiu al unui preşedinte american în funcţie judecat şi condamnat penal.

Un juriu de la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, fieful lui Joe Biden, l-a găsit vinovat pe Hunter Biden pentru toate cele trei capete de acuzare formulate împotriva sa.

Un verdict al juriului - format din 12 membri - trebuie să fie unanim pentru fiecare acuzaţie, ceea ce s-a întâmplat după numai o zi de deliberări.

Hunter Biden riscă teoretic 15 până la 21 de luni de închisoare, dar experţii în drept spun că inculpaţii în cazuri similare primesc adesea sentinţe mai scurte şi este mai puţin probabil să fie încarceraţi dacă respectă termenii eliberării lor.

Biden, discurs despre arme

Preşedintele Joe Biden a prezentat marţi, în cadrul unei reuniuni de prevenire a violenţei cu arme de foc, eforturile administraţiei sale de a reduce traficul ilegal de arme şi de a diminua criminalitatea, la doar câteva ore după condamnarea fiului, relatează Reuters.

ADVERTISING

Biden a transmis un comunicat în care a spus că a acceptat rezultatul procesului, dar nu a abordat problema în timpul discursului.

„Eu sunt președintele, dar sunt și un tată.

Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem mândri de ce fel de om este astăzi. Atât de multe familii care au oameni dragi care se luptă cu adicția, înțeleg sentimentul de mândrie pe care îl ai când un om drag reușește să o depășească și să fie atât de puternic și de rezistent în recuperare.

După cum am spus și săptămâna trecută, voi accepta deznodământul în acest proces și voi continua să respect procedura judiciară, din vreme ce Hunter ia în considerare un apel.

Jill și cu mine vom fi mereu alături de Hunter și de restul familiei noastre, cu toată iubirea și sprijinul. Nimic nu va schimba asta vreodată”, a transmis președintele Joe Biden.

Imediat după verdictul lui Trump

Procesul lui Hunter Biden a urmat condamnării penale din 30 mai a lui Donald Trump, primul fost preşedinte american găsit vinovat de o infracţiune şi contracandidatul republican al democratului Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie.

ADVERTISING

Trump, condamnat pentru 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor registre contabile pentru a acoperi un scandal sexual, îi acuză pe democraţi că au instrumentat acest dosar şi alte trei urmăriri penale cu care se mai confruntă pentru a-l împiedica să recâştige puterea în meciul de revanşă cu Joe Biden.

Acest verdict al juriului este un argument de care democraţii ar putea profita pentru a contracara afirmaţia lui Donald Trump privind un sistem judiciar înrolat împotriva sa.

Săptămâna trecută, Biden a declarat că nu îşi va graţia fiul, dacă va fi condamnat.

Procurorul lui Trump

Cazul Hunter Biden a fost intentat de un procuror special al Departamentului de Justiţie al SUA, David Weiss, numit în timpul administraţiei lui Trump.

ADVERTISING

Weiss l-a acuzat, de asemenea, pe Hunter Biden de trei infracţiuni grave şi şase infracţiuni fiscale minore în California, susţinând că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari între 2016 şi 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe droguri, escorte, maşini exotice şi alte obiecte de mare valoare.

Hunter Biden a pledat nevinovat la aceste acuzaţii. Un nou proces îl aşteaptă în data de 5 septembrie la Los Angeles.

Femeile care îl acuză sau apără

Procesul din Delaware a inclus mărturii ale acuzării din partea fostei soţii, a fostei iubite şi a cumnatei lui Hunter Biden, care au oferit relatări directe despre spirala dependenţei sale în săptămânile dinainte şi după ce a cumpărat arma, în octombrie 2018.

Procurorii au arătat, de asemenea, mesaje text, fotografii şi înregistrări bancare despre care au spus că arată că Hunter Biden era adânc afectat de dependenţă atunci când a cumpărat arma şi că a încălcat legea cu bună ştiinţă, răspunzând "nu" la întrebarea dacă este consumator de droguri pe un formular guvernamental de verificare.

Avocaţii lui Biden au încercat să demonstreze că acesta nu folosea droguri când a cumpărat arma şi că nu a avut intenţia de a înşela, deoarece nu se mai considera consumator de droguri atunci când a completat formularul.

Apărarea a chemat-o la bară pe fiica lui Hunter Biden, Naomi Biden, care a declarat că tatăl ei părea să se simtă bine atunci când l-a văzut cu puţin timp înainte şi după ce a cumpărat arma.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇